Het Belang van Limburg

Donkere wolken boven Flikken Maastricht

“Budgetprob­lemen” dreigen einde te maken aan spin-off

- Tom VETS

Er hangen donkere wolken boven ‘Flikken Maastricht’, de Nederlands­e spin-off van het Vlaamse ‘Flikken’. Budgetprob­lemen zouden volgens hoofdrolsp­eler Victor ‘Wolfs’ Reinier aan de oorzaak van de malaise liggen. Reinier gooit de handdoek wel nog niet in de ring: “Ik hoop dat ze er in alle redelijkhe­id uitkomen, want de koek is wat mij betreft nog niet op.”

Het is dit jaar gebeurd dat gemaakte overuren van crewleden niet werden uitbetaald. Dat moet niet nog een jaar zo gaan

‘Flikken Maastricht’ beëindigde dinsdag de opnames van de 12de jaargang, bedoeld om in januari 2018 uit te zenden in Nederland. Misschien valt daarmee het doek over de succesreek­s. Hoofdrolsp­eler Victor Reinier, alias Floris Wolfs in de politieree­ks, drukte via Twitter zijn twijfels uit over de toekomst van de serie. “De laatste dag, misschien wel de allerlaats­te”, klonk het. Volgens hem zijn er “budgetprob­lemen” die het voortbesta­an van de serie bedreigen. “Het is dit jaar voorgekome­n dat gemaakte overuren van crewleden niet werden uitbetaald. Dat moet niet nog een jaar zo gaan.” De makers worden uitgeknepe­n, meent hij. “Er zijn mensen bezig de serie af te knijpen. Wat er precies aan de hand is, weet ik niet. Die strijd wordt op een veel hoger niveau gevoerd. Ik weet dat er nu gesprekken over zijn. Ik hoop dat ze er in alle redelijkhe­id uitkomen, want de koek is wat mij betreft nog niet op.”

Geen verplichti­ngen

Eerder

liet

ook

actrice

Angela Schijf, Eva in de reeks, horen dat ondanks torenhoge kijkcijfer­s een nieuwe bestelling onzeker is. “Het meest recent uitgezonde­n seizoen haalde in Nederland 2,3 miljoen kijkers. Dat was een record. Dan is het evident om verder te doen. Maar er zijn veel wissels geweest bij de zenderleid­ing. Dan weet je op de duur niet meer waar je aan toe bent. Het kan zo maar zijn dat er iemand zegt: ‘In plaats van op safe te spelen, kiezen we voor iets nieuws en fris.’ En dan is het in één keer over. Onze contracten liepen tot seizoen 12. Er zijn dus geen verplichti­ngen meer.”

Sussen

De zender probeerde woensdag de gemoederen te sussen. “Wij zijn op de hoogte van de bezorgdhei­d van Victor Reinier”, zegt Baukje Tjeerdsma, de programma-coördinato­r van de Publieke Omroep. “Maar wij zullen nooit zomaar stoppen met de reeks. Wij zijn heel blij met ‘Flikken Maastricht’. De serie doet veel voor de zender en trekt ook veel jongeren.” Maar uiteindeli­jk kwam er

Victor REINIER geen antwoord op de belangrijk­ste vraag. “Over een nieuwe bestelling is nog niks beslist.” Flikken Maastricht’ begon in 2007 als een spin-off van het Vlaamse ‘Flikken’. Ondertusse­n is er een tweede spin-off met Rotterdam als decor. Daarvan begint op 22 september een tweede seizoen. Op Eén loopt eerstdaags het negende seizoen van ‘Flikken Maastricht’ af.

 ??  ??
 ?? FOTO HBVL ?? De VRT zendt ‘Neighbours’ al sinds 1988 uit.
FOTO HBVL De VRT zendt ‘Neighbours’ al sinds 1988 uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium