Het Belang van Limburg

“We mochten alles vragen wat we wilden”

XLommels koppel krijgt privévluch­t naar Zwitserlan­d

-

ZAVENTEM - De stroompann­e veroorzaak­te niet voor iedereen kommer en kwel. Leen Jansen en Wim Broens uit Lommel hielden er zelfs de vlucht van hun leven aan over. Omdat het koppel nog vlak voor de stroomuitv­al incheckte, waren ze - samen met twee anderen - de enige passagiers op hun vlucht naar Zwitserlan­d. Bovendien kregen ze een luxe-upgrade naar first class.

Leen Jansen arriveerde om 4.00 ’s ochtends samen met haar man Wim Broens op de luchthaven om er het vliegtuig naar Zwitserlan­d te nemen. Op dat moment waren ze de eerste grote problemen door de stroompann­e nog nét voor. “We merkten wel dat er iets aan de hand was. Er was weinig licht en de transportb­anden voor de bagage werkten niet. Aan de andere balies stonden al rijen, maar bij ons ging het vlot.” “Onmiddelli­jk nadat wij ingecheckt hadden, sloot onze balie”, vertelt Wim. “Na ons kon er dus niemand meer inchecken. Bij de controle van onze handbagage waren we helemaal alleen en ook in de boardingzo­ne was er verder niemand te bespeuren. Met een shuttlebus­je werden we naar het vliegtuig gebracht. Binnen bleek dat we in totaal maar met vier passagiers waren. Ik dacht toen nog dat onze vlucht zou geschrapt worden. Zo ging het vliegtuig toch niet opstijgen? Maar uiteindeli­jk vertrok- ken we toch, met zelfs maar een halfuurtje vertraging.”

First class

Niet alleen had het koppel het vliegtuig bijna helemaal alleen voor zichzelf, hun vlucht werd ook nog omgeboekt naar first class. “We kregen een glaasje wijn en iets te eten. We mochten alles vragen wat we wilden, maar we besloten om niet te decadent te doen omdat we ons tegelijker­tijd toch ook wel wat schuldig voelden voor de achtergebl­even reizigers.”

 ?? FOTO HBVL ?? Leen Jansen en Wim Broens in het lege vliegtuig naar Zwitserlan­d. “We hebben veel geluk gehad.”
FOTO HBVL Leen Jansen en Wim Broens in het lege vliegtuig naar Zwitserlan­d. “We hebben veel geluk gehad.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium