Het Belang van Limburg

“Weg met wegwerp”

-

In de ecologisch­e webshop en showroom Mondeux verkopen de Hasseltse vriendinne­n Kat Driessen (37) en Annemie Sweelssen (48) enkel kwaliteits­volle spullen die lief zijn voor de natuur.

Ze storen zich aan alle wegwerp en ze presentere­n in de plaats daarvan een mooie collectie duurzame kleding, accessoire­s, interieurs­pullen en cosmetica. “Spullen die we in Hasselt niet vinden. Het is begonnen met een zoektocht naar een goed tafellaken. Huislinnen van Déco Pur, een Belgisch merk, krimpt niet en hoe vaker je het wast, hoe mooier het wordt. We testen alles eerst zelf. We verkopen niets wat we zelf niet goed vinden”, zegt Kat. De jonge moeders zijn steeds op zoek naar nieuwe items. “Nu kijken we uit naar gebruiksvr­iendelijk dagelijks bestek. We zijn te oud voor Ikea en we zijn te jong om nog een bestekkoff­er als huwelijksc­adeau te hebben gekregen. Sommige Scandinavi­sche merken zien er mooi uit, maar soms is dat ook rommel uit China.”

Veel producten van Mondeux zijn Belgisch ontwerpen. “Ecologisch­e zeepjes aankopen in Australië strookt niet met de filosofie om onze ecologisch­e voetafdruk zo klein mogelijk houden.” Niet alleen de materialen zijn milieuvrie­ndelijk. De vriendinne­n waken ook over een mensvriend­elijke productie. “De Nederlands­e ontwerpste­r van Dutchess laat alles produceren in Portugal in de beste omstandigh­eden. Wekelijks

bellen we met haar. We staan voor persoonlij­k contact met onze leverancie­rs.”

XMondeux. be en showroom Luikerstee­nweg 289 Hasselt, vrijdag open en op afspraak

 ??  ?? FOTO KRISTIEN WINTMOLDER­S
FOTO KRISTIEN WINTMOLDER­S

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium