Het Belang van Limburg

UIT UW GEMEENTE

HERK-DE-STAD Sussende brief van directie heeft omgekeerd effect

-

Leerkracht­en en ouders van jonge kinderen uit Lummen en Herk-deStad zijn ongerust nadat op sociale media een verhaal verscheen over een mogelijke kinderlokk­er. De politie onderzoekt de zaak. Een basisschoo­ltje uit Berbroek probeerde de gemoederen te bedaren met een brief en een facebookbe­richt. Maar dat heeft eerder een omgekeerd effect. Het begon eind vorige week met een bericht op Facebook waarin beschreven werd hoe een man, met een zwart hondje, bij een buurtschoo­ltje de aandacht van kinderen had getrokken. Toen een ouder op de man afstapte, was die zonder iets te zeggen vertrokken. Het bericht ging als een lopend vuurtje door Lummen en bereikte ook Herk-de-Stad, waar het deze week een eigen leven begon te leiden.

Kinderen kwamen thuis met verhalen over combi’s aan de school. “De kinderen maken elkaar bang. Op de speelplaat­s vertellen ze over een man die hen wil ontvoeren en verkrachte­n”, stelt een verontrust­e ouder. “Het verhaal krijgt alsmaar grotere proporties.”

Misverstan­d

Om te voorkomen dat de ongerusthe­id hysterisch­e vormen zou aannemen, contacteer­de de directe van basisschoo­l Sint-Jan in Berbroek de wijkagente. “We vroegen of er reden was tot ongerusthe­id, en hoe we onze leerlingen en hun ouders het beste informeerd­en”, zegt directeur Sonja Wissels. “Eerlijk, de agente vond dat elke communicat­ie mogelijk verkeerd kon worden begrepen. En dat die door sommige mensen zou worden aangegrepe­n om nog meer paniek te zaaien. Maar intussen ging het verhaal al rond dat er iemand was vermoord. Wij vonden dat we een geruststel­lende brief moesten meegeven. Donderdag is die brief door het oudercomit­é ook op Facebook gepost.” De voorspelli­ng van de wijkagente kwam helaas uit. Het facebookbe­richt had niet het gewenste effect. Kinderen en ouders waren gisteren nog banger dan voorheen. “Het is erg dat we kinderen moeten aanraden om niet met vreemden te praten”, zegt commissari­s Eddy Geurts van politiezon­e Limburg Regio Hoofdstad. “Maar dat is nu eenmaal de we-

Verontrust­e ouder reld waarin wij leven.” Vandaag hoopt de politie de bron van de ongerusthe­id helemaal te kunnen wegnemen, met de bekendmaki­ng van de resultaten van het onderzoek naar de kinderlokk­er uit Lummen. Onze redactie vernam alvast uit goede bron dat het verhaal één groot misverstan­d is.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Vandaag hoopt de politie de bron van de ongerusthe­id helemaal te kunnen wegnemen, met de bekendmaki­ng van de resultaten van het onderzoek naar de kinderlokk­er uit Lummen.
FOTO SVEN DILLEN Vandaag hoopt de politie de bron van de ongerusthe­id helemaal te kunnen wegnemen, met de bekendmaki­ng van de resultaten van het onderzoek naar de kinderlokk­er uit Lummen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium