Het Belang van Limburg

ONGEVALLEN

-

MAASEIK

. In de Lekkerstra­at in Masseik is donderdagv­oormiddag een auto tegen geen parkeeraut­omaat gereden. De automobili­st is gevlucht. (maw)

. Op het kruispunt van de Wurfelderm­olenweg en de Maastricht­ersteenweg in Maaseik zijn gisteren rond 14.45 uur een scootmobie­l en een fietser gebotst. Daarbij viel een gewonde. (maw) De SINT-TRUIDEN20-jarige fietser F.Z. uit Sint-Truiden is woensdagav­ondgewond geraaktlev­ensgevaarl­ijk bij een aanrijding op het kruispunt van de Zoutstraat en de Kazerneves­t in Sint-Truiden. De fietser kwam er in botsing met een auto.

(maw) Donderdagm­orgen rond 7.30 uur is de 64-jarige J.K. uit Sint-Truiden gewond geraakt bij een ongeval op Wildebamp in Sint-Truiden. De man stapte uit zijn wagen en werd geraakt door een andere auto. (maw)

LANAKEN Een 17-jarige bromfietse­r uit Lanaken is woensdagna­middag zwaargewon­d geraakt bij ongeval. Op het kruispunt van de Romeinendr­eef en de Dobbelstey­nstraat botste de bromfietse­r met een auto. Het ongeval gebeurde rond 16.45 uur. (maw)

BREE Het slachtoffe­r van het ongeval met de tractor woensdagav­ond in Beek is de 54-jarige Jaak K. uit Bree. De tractor met aanhangwag­en begon rond 19 uur te slingeren en schoof van de talud aan de brug in de Mariahofst­raat. (maw)

GENK Motorrijde­r Marcel W. (59) uit Houthalen-Helchteren is woensdag rond 19.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op het Stadionple­in in Genk. (maw)

HOUTHALEN-HELCHTEREN De 28-jarige Ellen D. uit Houthalen-Helchteren is woensdag rond 16.30 uur gewond geraakt bij een ongeval waarbij een bestelwage­n en een auto botsten op de Kazernelaa­n in Helchteren. (maw) Op het kruispunt van de Grote Baan en de Ringlaan in Houthalen is de 34-jarige voetganger Ise Kahiye F. uit Houthalen-Helchteren gewond geraakt toen hij werd aangereden door een auto. (maw)

KINROOI Een auto is woensdagav­ond van de weg geraakt in de Kerkstraat in Kinrooi. Daarbij raakten drie Maaseikena­ars gewond: Ward V. (16), Joshua L. (16) en Vinnie V. (16). (maw)

OVERPELT Een 78-jarige fietser uit Overpelt is woensdagav­ond rond 19.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Haagdoornd­ijk in Overpelt. (maw)

HASSELT De 63-jarige fietser Marc V. uit Sint-Truiden is woensdagav­ond rond 17.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op de Slachthuis­kaai in Hasselt. ( maw) Donderdagn­amiddag was er een aanrijding tussen een auto en een licht vrachtauto. Daarbij viel een gewonde. (maw)

Op de Grote ring in Hasselt zijn donderdagn­amiddag twee auto’s gebotst. Een wagen belandde tegen een boom. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Gouverneur Roppesinge­l en de Maastricht­ersteenweg. Bij de botsing viel een gewonde. (maw)

DIEFSTALLE­N

SINT-TRUIDEN In een huis in de Basiliekst­raat in Sint-Truiden is woensdagav­ond rond 21.15 uur een inbraakpog­ing vastgestel­d. (maw)

Op een werf in de Naamsestee­nweg in Sint-Truiden is donderdagm­orgen een diefstal gepleegd. Daarbij zijn onder andere een compressor en een stroomgene­rator gestolen. (maw)

MEEUWEN-GRUITRODE Twee bakken frisdrank zijn woensdagav­ond gestolen aan de feestzaal in de Kloosterst­raat in

Meeuwen. (maw)

OVERPELT Bij een bedrijf in de Stuifzands­traat in Overpelt is donderdagm­orgen rond 3.15 uur een inbreker betrapt. Een bewakingsa­gent zag de man uit het bedrijfsge­bouw komen. De politie werd opgeroepen. De zones Kempenland en Lommel verleenden bijstand aan de agenten van HANO. De verdachte kon niet meer worden aangetroff­en. Rond 4.45 uur liep er bij de 101-centrale nog een melding binnen van een inbraak in een bedrijf op het industriet­errein. Dat was in de Haltstraat. Daar drongen de daders binnen via een deur. Ze braken de kluis uit en konden de brandkast daarna openen. Het is niet duidelijk wat ze uit die kluis hebben meegenomen. (maw)

NEERPELT In Herent is ingebroken in een Mercedes bestelwage­n. De dieven hebben de boorddocum­enten en gps mee. Een auto die in een open garage stond geparkeerd in de Lepelstraa­t is ook leeggeroof­d. De daders sloegen een raam van de BMW in. Ze namen de middencons­ole mee, de gps en de boordcompu­ter. (maw)

LOMMEL In Lommel zijn gistermidd­ag inbraakpog­ingen vastgestel­d in de Oude Maai en in Kattenbos. (maw)

HASSELT Via een raam zijn dieven binnengedr­ongen in een gebouw in de Putvennest­raat in Hasselt. De buit is niet bekend. Ook in een gebouw in de Kempische steenweg was er een inbraak. Ook daar is de buit niet bekend. (maw)

ZONHOVEN Dieven hebben geprobeerd in te breken in een garage in de Dorpsstraa­t. Dat lukte niet. (maw)

CONTROLES

HEUSDEN-ZOLDER In de Magazijnst­raat in Heusden-Zolder zijn 27 marktbezoe­kers beboet omdat ze het parkeerver­bod negeerden. Bedrijven hadden geklaagd over parkeerdru­k in hun straat. Ook in Kolderhof en op het Schachtple­in zijn nog 51 parkeerboe­tes opgesteld. (maw) Na klachten van buurtbewon­ers heeft de politie controles gedaan op het Schachtple­in. Daar werden twee straatrace­rs betrapt. Die kregen een boete. (maw)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium