Het Belang van Limburg

“Ik miste duidelijke afspraken en respect”

- Johan MULDERS

Jan BAKELANTS

AG2R Een opmerkelij­ke transfer in het tennis: coach Maxime Braeckman verhuist van de Kim Clijsters Academy naar de Wilson Tennis Academy Genk. “Ik miste duidelijke afspraken en respect.” “Na vijf jaar Kim Clijsters Academy was ik toe aan een nieuwe uitdaging”, doet Maxime Braeckman zijn verhaal. “Twee maanden geleden ben ik al gestopt. De samenwerki­ng met Carl Maes verliep niet zo vlot en dat heeft mijn beslissing zeker beïnvloed. Ik miste duidelijke afspraken en respect. De afgelopen maand heb ik gezocht naar een nieuwe uitdaging en zo ben ik bij Tennisdel Genk

BEACHVOLLE­YBAL

Gielen en Mouha verliezen - Katrien Gielen en Liesbeth Mouha hebben hun eerste groepsweds­trijd op het World Tour beachvolle­ybaltornoo­i in het Nederlands­e Den Haag tegen de Braziliaan­se topreeksho­ofden Larissa Maestrini en Talita Da Rocha Antunes verloren met 21-18 en 21-15.

GOLF

Mivis leidt op Challenge Tour - Net een week na de KPMG Trophy, waar hij als 20ste finishte, blijft Christophe­r Mivis het erg goed doen op de Challenge Tour. Hij nam in de eerste ronde van de Hauts de France Golf Open op Aa St.Omer meteen de leiding met 67 (-4). Op de veeleisend­e NoordFrans­e golfbaan zorgden vijf birdies en een eenzame bogey voor die score. Christophe­r Mivis hoopt er zijn voorlopige 30ste plaats in de Challenge Tour Order terechtgek­omen. Ik kan mij best vinden in hun project. Met Dries Beerden en Wim Fissette vormen wij een perfect team en we zijn bovendien generatieg­enoten wat het nog leuker maakt.”

Flipkens

De afgelopen weken begeleidde Braeckman als privétrain­er Kirsten Flipkens. “Dat blijf ik doen tot en met Wimbledon, maar daarna ligt mijn hoofdopdra­cht in Genk. Ik blijf Flipkens verder begeleiden in combinatie met talentvoll­e 16- en 18-jarigen die ook internatio­naal willen gaan. Flipkens verhuist trouwens mee naar Genk. Samen met Dries ga ik vooral de tennisscho­ol leiden. De

of Merit duchtig te verbeteren.

TENNIS

Flipper naar halve finale dubbelspel - Kirsten Flipkens heeft zich aan de zijde van de Slowaakse Dominika Cibulkova op het WTA-tornooi in het Rosmalen geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel. Flipkens won met 4-6, 7-5 en 14/12 van de Hongaars-Tsjechisch­e tandem Timea Babos/Andrea Hlavackova, de topreeksho­ofden.( Mestach stoomt door - An-Sophie Mestach was op het ITF-tornooi in het Engelse Manchester samen met de Poolse Magdalena Frech in de kwartfinal­es met 6-3 en 6-4 te sterk voor de Australisc­he Naiktha Bains en de Duitse Vivian Heisen. Wickmayer verliest van dubbelpart­ner - Yanina Wickmayer ( WTA 81) kon zich donderdag niet plaatsen voor de kwartfinal­es van het WTA-grastornoo­i van het Engelse Nottingham. De 27-jarige Wickmay- volgende weken wil ik mij eerst inwerken en de spelers leren kennen. De kwaliteit is zonder twijfel aanwezig en de club zelf beschikt over veel faciliteit­en.”

Papa

Het was mij het weekje wel voor de 32-jarige Braeckman. Hij werd ook nog papa van een flinke dochter Alicia. “De afgelopen dagen heeft mijn leven inderdaad een belangrijk­e wending genomen. Het vaderschap blijft heel speciaal, maar het voelt aan alsof het kindje al altijd bij ons is geweest. Ik ben al elf jaar samen met Desiree Bastianon en wij wilden al langer kinderen. Nu is onze droom in vervulling gegaan.” er ging in de tweede ronde in twee sets (6-4 en 6-1) onderuit tegen de één jaar jongere Britse topreeksho­ofd Johanna Konta (WTA 8).

WIELRENNEN

Julien Loubet wint openingsri­t - Julien Loubet heeft donderdag de openingsri­t van de Route du Sud gewonnen. De 32-jarige Fransman kwam na een rit van 176,6 kilometer solo aan. De Zwitser Silvan Dillier won 22 seconden later de sprint om de tweede plek, voor de Italiaan Mauro Finetto. Sam Bennett wint in Slovenië - Sam Bennett heeft donderdag de eerste etappe in de Ronde van Slovenië gewonnen. De Ier van haalde het na 159,4 kilometer van de Italiaan Colbrelli (Bahrein-Merida) en de Sloveen Mezgec (Orica-Scott). Mark Cavendish werd in zijn eerste wedstrijd sinds zijn ziekte tiende.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ??
FOTO SERGE MINTEN
 ?? FOTO SM ?? Maxime Braeckman (midden) komt in Genk generatieg­enoten Dries Beerden en Wim Fisette (r) tegen.
FOTO SM Maxime Braeckman (midden) komt in Genk generatieg­enoten Dries Beerden en Wim Fisette (r) tegen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium