Het Belang van Limburg

Matige start voor Thomas Pieters

-

Thomas Pieters beleefde een moeilijke eerste dag op de US Open. Hooikoorts speelde hem parten en hij eindigde op +4. Pieters zal een uitstekend­e dag nodig hebben om de cut te halen. Thomas Pieters was met best wat vraagteken­s naar de US Open afgereisd. Allereerst was er Erin Hills, de baan waar de tweede Major van het jaar betwist werd. “Ik speelde er nooit, maar de baan bleek tijdens de verkenning­srondjes meer dan verraderli­jk. Het komt er hier aan op de fairways te blijven.”

Wat voor Pieters aangeraden was, want naast die fairways stond het gras meer dan kniehoog. Niet bevorderli­jk voor Thomas’ hooikoorts.

Hij kon in de eerste negen de schade nog enigszins beperken en kwam in +1 door. Op de tweede negen liep het beduidend minder goed. Drie andere bogeys deden hem uiteindeli­jk op +4 uitkomen. Vandaag is dus een opperbeste ronde nodig om de cut in zijn vierde Major, tevens zijn eerste US Open, te halen.

Beste score ooit

Een erg doeltreffe­nde Rickie Fowler zorgde voor sensatie door de eerste US Open-ronde in 65 slagen te lopen. De -7 was zelfs een evenaring van de beste score ooit in de eerste ronde van een US Open. Eén tegenstand­er hoeft Rickie alvast niet meer te vrezen. Phil Mickelson, zesmaal runnerup in de US Open, maar nooit winnaar, gaf zoals verwacht forfait. Hij verkoos de diploma-uitreiking van zijn dochter Amanda mee te maken in plaats van in de US Open te starten.

Zeppelin

De US Open werd opgeschrik­t door een ongeluk met een gesponsord­e zeppelin die op één kilometer van de Erin Hills golfbaan neerstortt­e. De luchtballo­n liep leeg en daalde, vatte vuur en ontplofte op de grond. De piloot wist zich te redden via zijn parachute. Van een aanslag is zeker geen sprake. De organisati­e van de US Open meldde nog: “De zeppelin maakte geen deel uit van het tornooi. De piloot raakte gewond en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij was wel bij bewustzijn.”

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP
 ?? Foto AFP ?? De eerste dag van de US Open was een tegenvalle­r voor Pieters.
Foto AFP De eerste dag van de US Open was een tegenvalle­r voor Pieters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium