Het Belang van Limburg

“Hij kan een match naar zijn hand zetten”

- Gunter SCHOOFS

Tussen 2012 en 2015 stond Marquez aan het roer bij Eupen. Daar had hij drie ex-Kanaries onder zijn hoede: Nils Schouterde­n, Hendrik Van Crombrugge en Guy Dufour. Het trio is vol lof over de werkwijze van de Spanjaard, maar waarschuwt ook voor een taalproble­em. “Hij spreekt enkel Spaans en gebrekkig Frans.”

“Trainingen van Marquez altijd top”

Nils Schouterde­n werkte in het seizoen 2013-

2014 in tweede klasse samen met Marquez. z.

“In het begin vond ik het moeilijk omdat hij hij alleen Spaans en Frans sprak. Daarom zal STVV TVV de juiste assistent naast hem moeten plaatsen”,n”, aldus aldus de linkspoot. “Maar ik merkte snel dat hij op h hoog niveaui gevoetbald­tb ld en gecoacht heeft. Marquez had de groep goed in de hand en zijn trainingen waren top. Bovendien werkte hij altijd vanuit zijn eigen visie. Hij paste zich niet snel aan aan de tegenstand­er.”stander.”

HENDRIK VAN CROMBRUGGE

“Leest match tactisch perfect”

Doelman Hendrik Van Crombrugge werkte e drie seizoenen samen met Marquez. Vann Crombrugge: “Hij was altijd rechttoe rechtaan an en nam geen blad voor de mond. Ik vond hem hem tactisch sterk. Hij wist perfect hoe een match zou ou vern verlopen en kon ze vaak naar zijn hand zetten. In Eupen Eupen probeerde probeerde hij hij zich steeds in het Frans uit te drukken, dat was dan wel met véél haar op en een pak Spaanse woorden ertussen. Iemand in de Truiense staf zal hem daarin moeten bijstaan, anders ontstaan staan er er problemen. problemen.”

GUY DUFOUR

“Hij staat voor aanvallend voetbal”

Guy Dufour had meer contact met Jordidi

Condom, de huidige T1 van Eupen en destijds - assistent van Marquez. Maar hij herinnert nde zich zeker de manier van werken van de Catalaan. “Hij wou altijd aanvallend voetbaletb­al brengen. Ondanks een sterke kern werd hij met met Eupen Eupen nooit nooit kampioen, maar dat kwam omdat hij niet altijd opstelde wie hij wou. Er werden vaak keuzes boven zijn hoofd gemaakt. Als ze hem hadden laten doen, zou hij héél dicht bij promotie gekomen zijn.”

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Bartolomé Marquez vertoefde gisteren de hele dag op Stayen om te onderhande­len.
Foto RAYMOND LEMMENS Bartolomé Marquez vertoefde gisteren de hele dag op Stayen om te onderhande­len.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium