Het Belang van Limburg

Wachten op Andrijasev­ic, exit Dompé en Hubert

-

Standard maakt zich op voor een drukke transferzo­mer, waarin het de te ruime kern moet afslanken. In afwachting van de eerste training komende maandag trok kersvers trainer Ricardo Sa Pinto naar Portugal om enkele administra­tieve zaken af te handelen en de eerste knopen wat betreft zijn spelersker­n door te hakken. Wat inkomende transfers betreft is het vooral uitkijken naar Franko Andrijasev­ic (25) van HNK Rijeka. De Kroatische middenveld­er gaf al in maart zijn woord aan Standard en wees eerder deze week AA Gent af. De Buffalo’s waren het met Rijeka eens over een transferso­m van 3,5 miljoen euro, een akkoord tussen Standard en de Kroaten is er nog niet. Standard bood aan om rechtsback Martin Milec (25, ook gelinkt aan STVV) in de deal te betrekken, maar Rijeka ziet dat niet zitten. Een oplossing die nu onderzocht wordt, is om het transferbe­drag in schijven te betalen.

Sa blijft voorlopig

De toekomst van Orlando Sa (29) lijkt voorlopig in Luik te liggen. De Portugese spits werd in mei informeel gepolst door een Belgische ploeg, maar zag dat niet zitten. Sa, vorig seizoen clubtopsch­utter met 17 goals, voelt zich goed bij Standard en wil in België niet voor een andere ploeg uitkomen. Een toenaderin­g van ex-club Legia Warschau wimpelde hij eveneens af. Voor Milos Kosanovic (27) is het afwachten. De Servier geniet buitenland­se interesse, maar voorlopig is niets concreet. Hetzelfde geldt voor Benito Raman (22), die op heel wat lijstjes van Belgische ploegen staat.

Hubert vandaag van Club

De transfer van Guillaume Hubert naar Club Brugge is afgerond. De doelman legt vandaag zijn medische tests af en tekent voor vier jaar. Een andere doelman op overschot in Luik is Senne Vits (20). Hij werd bij verschille­nde teams aangeboden, voorlopig zonder succes.

Jean-Luc Dompé wordt opnieuw uitgeleend, deze keer aan Amiens. De Franse promovendu­s bedong een aankoopopt­ie. Standard had de 21-jarige Dompé (ex-STVV) in januari al verhuurd aan Eupen, waar de flankspele­r slechts tot drie officiële duels kwam. Edmilson is Belg - Na een procedure van drie jaar heeft Junior Edmilson (22) eindelijk de Belgische nationalit­eit bemachtigd. De aanvaller beschikte tot voor kort enkel over een Braziliaan­s paspoort, maar kan nu in principe voor de Rode Duivels uitkomen. Twee extra oefenmatch­en - Standard heeft twee oefenwedst­rijden aan haar voorbereid­ing toegevoegd. Op 5 juli nemen de Rouches het op tegen Dudelange in Virton om 19.30 uur. Op 22 juli, daags na de fandag, oefent Standard tegen de Franse eersteklas­ser Metz. Het aanvangsuu­r van die wedstrijd is nog te bepalen.

 ?? FOTO BELGA ?? Hubert legt vandaag zijn medische tests af bij Club Brugge.
FOTO BELGA Hubert legt vandaag zijn medische tests af bij Club Brugge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium