Het Belang van Limburg

Groenewege­n tankt vertrouwe

-

Er stond geen maat op Dylan Groenewege­n (23) in de tweede rit van de Ster ZLM Toer. Maar helemaal tevreden was hij niet in Hoogerheid­e. “Ik had liever gehad dat Greipel had meegespurt en Kittel geen pech had. Ik wil de toppers kloppen. Ook in de Tour.” Terwijl Kittel na de aankomst van frustratie op zijn stuur klopte, kreeg Groenewege­n een knuffel van zijn lead-out Timo Roosen. De Nederlands­e kampioen won met sprekend gemak, al had hij liever een andere Duitser op plaats twee gehad dan Max Walscheid. Alle lof voor de Sunwebspur­ter, maar Groenewege­n wil zich meten met André Greipel en Marcel Kittel. De eerste spurtte niet mee en liet de eer aan Moreno Hofland (die derde werd). En Kittel? Die zag zijn ketting aflopen op 250 meter van de finish. “Jammer, want de ploeg werkte perfect en ik wilde de dubbel: rit en leiderstru­i.”

De Tour dit jaar moet de grote internatio­nale doorbraak worden van Groenewege­n. “Vorig jaar raakte ik niet verder dan een vierde plaats, maar nu voel ik mij sterker”, zegt hij. “Uiteraard zijn er veel kandidaat-winnaars, maar wie daar wint, klopt de besten en verwerft eeuwige roem.” Enig probleem: het spurttrein­tje van Lotto-Jumbo raakt nogal eens van de rails. Vorig jaar waren

Ik had liever gehad dat Greipel had meegespurt en Kittel geen pech had. Ik wil de toppers kloppen, ook in de Tour

Dylan GROENEWEGE­N ze in de Tour indrukwekk­end… tot 1 km van de finish. “We zaten vaak te vroeg op kop, maar we hebben bijgeleerd.”

Zonder Vanmarcke

Daar is Jeroen Blijlevens niet echt van overtuigd. Die is nog steeds de

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium