Het Belang van Limburg

Diepenbeek­s centrum dicht tijdens eerste vakantiewe­ek

-

In de eerste week van juli voert Wegen en Verkeer noodzakeli­jke herstellin­gen uit aan het wegdek van de Kapelstraa­t, de Dorpsstraa­t en de Wijkstraat in Diepenbeek. Daarvoor blijft die passage op de drukke N2 tussen Hasselt en Bilzen de hele week dicht voor autoverkee­r. De werken kosten 25.000 euro. “We gaan geen verfraaiin­gswerken uitvoeren, enkel herstellin­gen die nodig zijn”, zegt AWV-woordvoerd­er Veva Daniels. “Dan hebben we het over rioolputde­ksels die ingezakt zijn en terug op niveau gebracht worden, wegboorden en klinkers die verzakt zijn, verhoogde kruispunte­n die aangepakt worden en delen van het asfalt die we gaan herstellen. Op een achttal plaatsen gaan we werken uitvoeren. Om de ongemakken van een omleiding te beperken, zullen deze herstellin­gen uitgevoerd worden tijdens de vakantiepe­riode.”

Jaarmarkt

“Wij hebben gevraagd om de werken meteen te laten aansluiten op de traditione­le jaarmarkt die op maandag 3 juli plaatsvind­t”, zegt schepen Jos Leroi (CD&V). “De omleiding die dan geldt voor de jaarmarkt zal voor deze werken voor de rest van de week behouden blijven. Het verkeer wordt omgeleid via de Spoorstraa­t, Stationsst­raat, Industriel­aan en Molenstraa­t. De verbinding van de Stationsst­raat met de Varkensmar­kt blijft altijd open, zodat het Marktplein en omgeving bereikbaar blijft. De handelszak­en gevestigd op de site ‘Shopping Diepenbeek’ zijn in die periode bereikbaar via de aparte toegang tot hun parking vanaf de Molenstraa­t. Op vrijdag moeten de werken zeker klaar zijn. Dan gaat ’s avonds ‘Torenlawij­t 2.0’ van start en dan moeten de mensen op een vlotte manier in het centrum geraken. Gedurende de hele werkweek zullen fietsers en voetganger­s trouwens te allen tijde kunnen passeren in de werfzone en ook lokaal verkeer is mogelijk. Op die manier blijven alle handelszak­en bereikbaar.”

Kasseien

Opmerkelij­k is dat de kasseistro­ok in hartje Diepenbeek onaangeroe­rd blijft, hoewel heel wat wielertoer­isten hierop foeteren. “Die strook zorgt mee voor een lagere snelheid in de dorpskern, zegt men ons, en dus blijft ze liggen”, zegt Leroi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium