Het Belang van Limburg

Nathalie Meskens en Clara Cleymans spelen dezelfde rol in ‘40-45’

Nieuwe ‘SStudio 100’- musical krijgt twee topcasts Scala: van braaf meisjeskoo­r naar metalbruid­en

- JAN RUYSBERGH

Het Het werd werd gisteren een dubbele dubbele presentati­epresentat­i over de nieuwe nieuwe spektakelm­usicalspek­takelm ‘40-45’. Voor Voor de de eerste eerste keerkee ooit kiest Studio Studio 100 100 voor voor tweetw aparte topcasts. topcasts. “Toeschouwe­rs“Toescho kunnen dan dan een een voorstelli­ngvoorstel­lin kiezen met hun hun favoriete favoriete groep groep BV’s”, klinkt het. het. De De rol rol van van SarahSara in ‘40-45’ wordt wordt gespeeld gespeeld doordoo Nathalie Meskens Meskens én én Clara Clara Cleymans.C “Wel jammer jammer dat dat we we nooitn samen op

het het podium podium zullenzul staan.” Voor Voor de de start van de bouw bouw vanv de nieuwe evenemente­nhalevenem­en op de terreinen terreinen van van KatoenK Natie in BeverenBev­eren is is het het nogn wachten op de de nodige nodige vergunning­en,vergu maar voor voor de de rest rest zit zit de de productie van de de spektakelm­usicalspek­takelmus ‘40-45’ op schema. schema. GisterenGi­stere stelde Studio dio 100 100 de de cast cast voor,v met op kop Jonas Jonas Van Van GeelGee en Jelle Cleymans mans als als de de broersbr Louis en Staf Staf Segers Segers die die tijdens t de Tweede de Wereldoorl­ogWereldoo­rl een ander pad pad volgen. volgen. Opvallend Opvallend is is datda zij telkens een andere andere topcas topcast naast zich op het het podium podium k krijgen. “Bij een BV-cast BV-cast zijn zijn e er altijd mensen ontgoochel­d ontgoochel­d als hun favoriete te BV BV vervangenv­ervang is door een understudy”, understudy”, zegtzeg Studio 100baas baas Gert Gert Verhulst.Verhulst “Vandaar dat we we kozen kozen voor voor tweetwe gelijkwaar­dige ge casts. casts. Mensen Mensen kunnenk op voorhand hand op op de de website website zien welke cast speelt speelt als als ze ze ticketstic­ket voor een bepaalde datum willen bestellen.” De ene groep bestaat behalve

Graspop is gisteren afgetrapt onder een gunstiger gesternte dan vorig jaar. Prachtig weer en geen modderspat te bespeuren. En met een geslaagd muzikaal experiment: de metalbruid­en van Scala. Het was even aanschuive­n aan de inkom en aan de persoonsco­ntrole vanwege de veiligheid­smaatregel­en, maar Graspop kende gisteren voor de rest een vlotte aftrap. De ‘Belgische donderdag’ mocht alvast op veel belangstel­ling rekenen. De Limburgse frontman van de Antwerpse band Bear, Maarten Albrechts (kleine foto), dook Cleymans en Van Geel uit Peter Van de Velde (Emiel), Marleen Merckx (als moeder Anna), Jo De Meyere (Leon) en Clara Cleymans (Sarah). In de andere groep zien we voor diezelfde rollen Lucas Van den Eynde, Ann Tuts, Herbert Flack en Nathalie Meskens.

“Beetje geven en nemen”

Clara Cleymans en Nathalie Meskens kijken ernaar uit om na ‘Tegen de Sterren op’ weer met elkaar te kunnen samenwerke­n. “Al vind ik het wel jammer dat we niet samen op het podium zullen staan, aangezien we allebei Sarah spelen”, zegt Meskens. “Maar gelukkig repeteren alle acteurs samen.” “We zijn andere types, dus onze Sarah’s zullen verschille­n”, aldus Cleymans. “Al moeten we natuurlijk rekening houden met elkaar, de frontstage in en kreeg zijn zin met de eerste Desselse moshpit. Straffe band om in de gaten te houden. King Hiss speelde losjes de volle Metaldome aan flarden. Dit kon wel eens de erfopvolge­r van Channel Zero worden.

Lieve metalheads

Maar de opvallends­te naam op de affiche was zonder twijfel die van Scala, voor de gelegenhei­d omgedoopt tot Brides of Lucifer. Het optreden van het meisjeskoo­r is zo goed dat ze twee keer in de Marquee staan: niet alleen gisteren, ook vanavond treden ze er op. Niet mis voor een groep die amper want het publiek moet wel dezelfde musical te zien krijgen. Dat wordt een interessan­t proces van geven en nemen bij de repetities.” Sarah is het liefje van Louis, een van de twee broers. “Gelukkig wordt die rol door Jonas gespeeld en niet door mijn broer Jelle. Want hoe graag we ook samen op een podium staan, ik moet er niet aan denken dat Jelle en ik elkaar zouden moeten kussen.” (lacht) Terwijl Will Tura samen met Steve Willaert de laatste hand legt aan de muziek, gaat de ticketverk­oop vlot. Er zijn al 15.000 tickets verkocht. Nog lang niet de 335.000 mensen die naar ‘14-18’ gingen kijken, maar bij Studio 100 zijn ze er gerust op: “De voorverkoo­p is een groot succes, want de musical gaat pas op 7 oktober volgend jaar in première.” negen maanden geleden werd opgericht. “Het idee kwam van een Duitse metalhead die ons nummer ‘Seashell’ herschreef tot een metalversi­e”, zegt Steven Kolacny, begeleider van het koor en onder andere samen met Koen Buyse van Zornik oprichter van de nieuwe covergroep. “Er zijn nog zenuwen, maar onze crew zegt dat metalheads hele lieve mensen zijn”, lacht zangeres Lokke Dieltens.

 ??  ?? Cleymans (l.) en Meskens spelen allebei dezelfde rol: “Onze Sarahs zullen verschille­n, al moeten mensen dezelfde musical te zien krijgen.”
Cleymans (l.) en Meskens spelen allebei dezelfde rol: “Onze Sarahs zullen verschille­n, al moeten mensen dezelfde musical te zien krijgen.”
 ?? FOTO'S STUDIO 100, WAS ?? De cast van 40-45. Jelle Cleymans en Jonas Van Geel (midden) spelen de hoofdrolle­n.
FOTO'S STUDIO 100, WAS De cast van 40-45. Jelle Cleymans en Jonas Van Geel (midden) spelen de hoofdrolle­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium