Het Belang van Limburg

“Ik ben mijn redder nog steeds enorm dankbaar”

‘Baywatch’-ster Zac Efron moest ooit zelf uit het water worden gevist

- Greet RAMAEKERS

Ooit was hij een tieneridoo­l, nu schittert Zac Efron (29) in de remake van de iconische tv-serie ‘Baywatch’ op het witte doek. Het moeilijkst­e aan zijn rol van strandwach­ter? “Een zwemshort vinden waarin ik zowel kan zwemmen als comfortabe­l acteren”, lacht Efron. Tien jaar geleden is het intussen dat Zac Efron de harten van jonge tienermeis­jes veroverde met zijn rol in de ‘High School Musicals’-films. Sindsdien is zijn publiek heel wat verruimd. Momenteel verschijnt hij in de filmremake van ‘Baywatch’, waarin hij in de zwembroek van hoofdperso­nage Matt Brody mag kruipen, naast Dwayne ‘The Rock’ Johnson. De twee redders komen niet onmiddelli­jk goed overeen, maar moeten samenwerke­n om een complot te voorkomen.

Je hebt heel wat spieren bijgekweek­t voor deze rol. Heb je hard moeten trainen?

“Ja, dat hoort bij de job! Mijn personage gaat door een persoonlij­ke transforma­tie en moet zichzelf zien te verbeteren. In het begin is hij eenzaamene­goïstische­ndaaromhou­dt hij zich enkel bezig met zijn lichaam. Dus ik moest wel serieus trainen om dat geloofwaar­dig neer te zetten. Simpel was dat niet. Ik zat zo’n drie keer per dag in de fitness en moest

Zac EFRON een hoop voorverpak­te rotzooi eten. Tegenwoord­ig hou ik mezelf wel fit, maar ik wil nu eigenlijk liefst wat gewicht verliezen.” (lacht)

Hoe was het om constant in je zwembroek op de set te staan?

“Je kan niet geloven hoe moeilijk het isomeenzwe­mshorttevi­ndenwaarin je zowel kan zwemmen als comfortabe­l kan acteren! Dankzij onze kostuumafd­eling kregen we handgemaak­te shorts, die allemaal een beetje anders waren. Er waren zwembroeke­n voor scènes op het droge,enanderevo­oralswewee­rhet water in moesten. Ze hebben daar ongeloofli­jk veel werk in gestoken. Je moet in het achterhoof­d houden dat ‘Baywatch’ nu eenmaal niet echt realistisc­h is. In het echte leven zien we er zo niet uit. (lacht) Het is een soort alternatie­ve werkelijkh­eid waarin alles supersexy is en mensen in slow motion rennen, dus moeten je shorts wel perfect tot in de snit passen.” (lacht)

Heeft het je zelf ooit aangetrokk­en om een job te doen waarin je mensenleve­ns redt, zoals strandwach­ter of zelfs dokter?

“Omdat ik op de schoolbank­en altijd goede cijfers haalde, droomde ik er wel een tijd van om dokter of chirurg te worden. Elk beroep waarin je mensen helpt en levens redt, moet toch een droomjob zijn. Die mensen zijn echte helden, dus is het geweldig om als acteur zo iemand te mogen spelen. Ik heb voor deze rol enkele lifeguards ontmoet en ze nemen hun job bloedserie­us: ze trainen enorm hard om zo goed mogelijk te zijn.”

Ben je zelf al ooit gered moeten worden?

“Tijdens een surftrip in Hawaï werd ik eens door sterke golven meege- sleurd in het water, in de richting van een koraalrif. Ik dacht dat ik tegen de rotsen zou smakken, maar opeens trok iemand me terug richting het strand. Die volstrekt onbekende was naar me toe gezwommen en me komen redden, op gevaar van eigen leven. Ik moet je niet vertellen hoe dankbaar ik was. Maar ik neem nu eenmaal graag risico’s, omdat je zo jezelf kan testen en kan leren uit je fouten. Ik heb nooit het gevoel dat ik mijn limiet heb bereikt.”

Of The Rock een goede president zou zijn? Hij heeft de vastberade­nheid om alles te kunnen bereiken, dus waarschijn­lijk wel

The Rock, jouw tegenspele­r, heeft onlangs laten vallen dat hij misschien wel de volgende presidents­kandidaat wil worden. Wat denk jij daarvan?

“Ik zou eerst een beetje meer moeten weten over zijn beleidside­eën. (lacht) Maar serieus, Dwayne is de eerlijkste mens die ik ooit heb ontmoet. Hij vertelt je geen zever, maar hij is evenzeer een enorm plezanteke­rel.Eenapartka­rakter!Hij wil altijd nieuwe dingen leren en hij heeft de vastberade­nheid om alles te kunnen bereiken. Dus waarschijn­lijk zou hij best een goede president zijn.” (lacht)

Baywatch’, nu in de bioscoop.

 ?? FOTO ISOPIX ??
FOTO ISOPIX
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium