Het Belang van Limburg

Spanjaard MARQUEZ nieuwe coach van STVV

Kanaries hebben mondeling akkoord met ex-trainer van Eupen

- Gunter SCHOOFS

STVV heeft zijn opvolger voor Ivan Leko beet. De 55-jarige Spanjaard Bartolomé ‘Tintin’ Marquez wordt de nieuwe coach van de Kanaries. Zoals u in onze dinsdagkra­nt kon lezen, dateerden de eerste contacten al van maandag. Gisteren vertoefde de ex-coach van Eupen de hele dag op Stayen voor de afrondende gesprekken. Uiteindeli­jk bereikten beide partijen een mondeling akkoord.

De aanstellin­g van Marquez is een primeur voor STVV: voor het eerst in het bestaan van de club krijgt een Spanjaard de sportieve leiding. Akkoord, Yannick Ferrera had wel wat Spaans bloed, maar Marquez is een rasechte Catalaan die de Kanaries vanaf volgende week zal trainen.

De eerste telefonisc­he contacten dateerden al van maandag en dinsdag, maar die verliepen vooral met het management van de Spanjaard. Die waren positief, Marquez was immers een vrije coach, daarom nam hij woensdag zelf het vliegtuig vanuit Barcelona om de onderhande­lingen verder te zetten. Woensdagav­ond spraken Marquez, Bormans en Duchâtelet al over de STVV-visie en werd verder afgetast of hij de geknipte man is om de Kanaries te wapenen tegen een val na het pijnlijke vertrek van Ivan Leko. Gisteren vertoefde de ex-coach van Eupen de hele dag op Stayen voor gesprekken, die hij af en toe onderbrak voor een sigaretje of enkele bevestigen­de telefoontj­es naar het thuisfront. Uiteindeli­jk kwam een mondeling akkoord uit de bus, straks moeten alleen nog de handtekeni­ngen gezet worden, zodat STVV zich weer snel kan focussen op de broodnodig­e transfers.

O’Loughlin assistent?

Intussen is Chris O’Loughlin één van de topkandida­ten om T2 te worden, al is niet duidelijk of Marquez zelf nog een naam zal pushen om assistent te worden. De Spanjaard deed heel wat bagage op als speler in de jaren tachtig bij Espanyol, kleinere broer van FC Barcelona, en werd in Eupen door zijn spelers geapprecie­erd om zijn visie en profession­ele werking (zie rand). Enig heikel punt kan de taalbarriè­re worden, want Marquez spreekt enkel Spaans en gebrekkig Frans.

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium