Het Belang van Limburg

Bölöni hoofdcoach op de Bosuil

EX-COACH VAN STANDARD TEKENT VOOR TWEE JAAR OP DE BOSUIL

- Stijn DRUANT

Na maanden van windstilte gaat het plots erg snel bij Antwerp. Begin deze week stelde het Luciano D’Onofrio aan als sportief directeur. Gisteren presenteer­de de Great Old met Laszlo Bölöni de nieuwe coach. De Roemeen, die bij Standard al een succesvoll­e tandem vormde met D’Onofrio, tekende voor twee seizoenen. “Mijn assistent Wim De Decker en ik zijn gek van voetbal. We willen grootse dingen neerzetten.” Waarom hebt u voor Antwerp FC gekozen?

“Ik kreeg wel enkele andere aanbieding­en, maar niet van Real Madrid, hè. Het project bij Antwerp beviel me meteen, en al zeker de man die het presenteer­de (Luciano D’Onofrio, nvdr.). Daarom heb ik niet lang moeten twijfelen. Antwerp evolueert, als stad én als club. In die dynamiek moeten we wat kunnen bereiken. Maar er moet agressie bij op de Bosuil, in de goede zin van het woord.”

Van wanneer dateren de eerste contacten?

“Vier, vijf dagen geleden ging mijn telefoon terwijl ik mijn gras aan het maaien was. Net op het mo- ment dat de motor blokkeerde. Als dat niet was gebeurd, dan had ik die misschien helemaal niet gehoord. Bovendien keek ik niet veel later naar een appelboom in mijn tuin, eentje uit België. (lacht) Zo is het gegaan.”

Wat wilt u op korte termijn bereiken?

“Mijn ambitie en die van de club is topniveau halen, meteen de eerste matchen winnen. Maar in het leven is het niet altijd van willen, maar ook van kunnen. Daarom: we mogen geen stappen overslaan en moeten zo snel mogelijk hard werken. We zijn ambitieus, dat staat vast. Wim (De Decker, zijn assistent, nvdr.) en ik zijn gek van voetbal en willen grootse dingen neerzetten. Kijk: Antwerp verdween al even geleden van de voetbalkaa­rt. Maar ik werkte al samen met D’Onofrio. Dat lukte twee keer goed, misschien ook een derde keer. Maar waar het zal eindigen? Dat zien we wel. Een ding is zeker: dit wordt een heus avontuur.”

Kent u de kern?

“Nee, maar ik feliciteer hen, net als de staf en de directie, met die promotie. Het moet wel een kwaliteits­volle groep zijn. Maar die

Vier, vijf dagen geleden kreeg ik telefoon terwijl ik mijn gras aan het maaien was. Net op het moment dat de motor blokkeerde. Als dat niet was gebeurd, dan had ik die misschien helemaal niet gehoord

Laszlo BÖLÖNI

hebben ze ook in Anderlecht. Er zal dus versterkin­g nodig zijn. Het Belgische voetbal heb ik wel nog wat gevolgd: Anderlecht, Club Brugge en AA Gent in de Champions League. Maar toch vooral de nationale ploeg, en al zeker mijn vroegere raspaarden (doelt op Witsel, Defour en Fellaini, nvdr.).”

U spreekt geen Nederlands. Is dat een probleem op de Bosuil?

“Nee, een moeilijkhe­id. Ik sprak ook geen Grieks of Portugees, maar ook die talen leerde ik spreken. Ik ga dus ook wat Nederlands leren , ja.”

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Trainer Laszlo Bölöni (l), sportief directeur Luciano D’Onofrio (m.) en T2 Wim De Decker (r.) moeten de steile ambities op de Bosuil proberen waar te maken.
FOTO PHOTO NEWS Trainer Laszlo Bölöni (l), sportief directeur Luciano D’Onofrio (m.) en T2 Wim De Decker (r.) moeten de steile ambities op de Bosuil proberen waar te maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium