Het Belang van Limburg

Cossey en Still assistente­n van Leko

VAN KETS niet aan de slag bij Club, straks assistent van Marquez?

- Gunter SCHOOFS

Bartolomé Marquez wordt allicht maandag officieel voorgestel­d op Stayen. Omwille van de taalbarriè­re nemen de advocaten van de nieuwe STVV-trainer het contract nog onder de loep. Zaterdag of maandag worden de handtekeni­ngen gezet. Intussen is het afwachten welke naam uit de bus komt als assistent van de Spanjaard. Patrick Van Kets vond geen akkoord bij Club Brugge en blijft (voorlopig?) in Truiense loondienst.

Ivan Leko start maandag de trainingen in Brugge en wilde absoluut Patrick Van Kets meenemen naar West-Vlaanderen als T2. Van Kets had een gesprek in Brugge, maar hij kreeg er uiteindeli­jk geen contract voorgescho­teld. Edward Still maakt wel mee de overstap naar Jan Breydel als T3. Mannaert en Verhaeghe kozen voor Rudi Cossey als assistent van Leko. Cossey was nog (hulp)trainer van de Kroaat in Lokeren. De ex-assistent van Peter Maes tekent in Brugge een verbinteni­s voor twee seizoenen. Kersvers Club-trainer Ivan Leko beet dus in het zand, wat een vervelende situatie is voor STVV, de nieuwe coach Marquez en vooral Patrick Van Kets. Zijn transfer naar Brugge leek al vast te liggen. Van Kets zelf hield de voorbije week de kerk steeds netjes in het midden. Hij communicee­rde correct naar STVV dat hij een keer luisterde naar het Brugse verhaal, niet meer dan dat. Wat dat betreft werden er zeker geen ruiten ingegooid door Van Kets.

Geen taalproble­men

De hulptraine­r heeft nog gewoon een contract lopen bij de Kanaries, vraag is of een samenwerki­ng met Marquez mogelijk is. STVV vreest geen taalproble­men met de nieuwe coach, omdat de onderhande­lingen perfect in het Frans werden gevoerd. Toch wordt er allicht nog iemand naast hem gezet die zowel Spaans, Engels, Frans als Nederlands spreekt. Noch Van Kets, noch O’Loughlin beantwoord­t volledig aan dat profiel. Eén van hen zal zeker in de toekomstig­e staf opgenomen worden, maar daar komt mogelijk nog iemand extra bij. Bovendien moet Edward Still (T3 + videoanali­st) nog vervangen worden. Een volledig triest verhaal voor Van Kets – noch werk bij Brugge noch bij STVV volgend seizoen – is ook nog een mogelijke uitkomst voor de ex-spits. Gesprek Marquez-Vetokele - Bartolomé Marquez had reeds een gesprek met Igor Vetokele, die na het vertrek van Leko twijfelde aan zijn toekomst op Stayen. Volgende week wordt een doorbraak verwacht. Vetokele geniet momenteel nog van een vakantie in het buitenland. Door eerdere interlandv­erplichtin­gen kreeg Vetokele sowieso vrij tot 3 juli.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium