Het Belang van Limburg

Bomalarm Brussels Airport door verdachte geschrifte­n op toilet

-

In de luchthaven Brussels Airport is zondagavon­d een bomalarm van kracht geweest. Rond 19.45 uur waren in de herentoile­tten in de aankomstha­l verdachte geschrifte­n aangetroff­en. Volgens betrouwbar­e bronnen stond op de muur “Allahu akbar” geschreven, samen met de melding dat er later op de avond een bom zou ontploffen. De politie nam het zekere voor het onzekere, stelde een veiligheid­szone in doorzocht het gebouw. Dat had bij het ter perse gaan niets opgeleverd. De luchthaven werd niet geëvacueer­d en de situatie had geen gevolgen voor het vliegverke­er.

Honderden mensen nemen afscheid van sexting-slachtoffe­r (15)

Honderden familieled­en en vrienden hebben zaterdagmi­ddag in de Sint-Gertrudisk­erk in Appelterre (Oost-Vlaanderen) afscheid genomen van de 15-jarige G. die uit het leven stapte na een sexting-incident. De tiener ondernam zijn wanhoopsda­ad maandag nadat een naaktfoto van hem via Instagram verspreid werd. De kist werd de kerk binnengedr­agen door zijn trainer en vrienden van Sandu Gym, waar G. aan thaiboksen deed. Zijn vader nam het woord: “Je zat vol plannen, keek uit naar competitie­s en besliste om een opleiding als paracomman­do te starten. Maar het heeft niet mogen zijn. Door laffe pesterijen ben je alle dromen kwijt.”

met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordl­ijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1­813.be.

Stier op slag dood door gif op weide

In het VlaamsBrab­antse Bekkevoort is een grote hoeveelhei­d uiterst giftige vloeistof gedumpt in een weide. Een stier van 700 kilo die in aanraking kwam met de stof was op slag dood. Er werd een grote sanering opgezet. Uit de eerste labresulta­ten blijken in de vloeistof pesticiden en insecticid­en te zitten. “De operatie heeft al 30.000 euro gekost. Als de dader gepakt wordt, zal hij de rekening krijgen”, aldus burgemeest­er Vandenberg ( CD&V). Het parket onderzoekt de zaak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium