Het Belang van Limburg

Red Wolves puntenloos vierde

Wereldkamp­ioen maakt verschil in de slotfase van eerste helft

- Ivo KWANTEN

De Red Wolves deden het in hun laatste EK-kwalificat­iewedstrij­d tegen wereldkamp­ioen Frankrijk uitstekend, maar de nul uit het klassement halen, zat er niet in. Frankrijk en Noorwegen hebben hun ticket voor het EK van 2018 in Kroatië geboekt, Litouwen en België, de nummers drie en vier uit de poule, blijven thuis. Luka en Nikola Karabatic en Thierrry Omeyer waren niet present bij de Fransen en ook Luc Abalo stond niet op het lijstje van bondscoach Didier Dinart. Bij de Red Wolves werden Thomas Bolaers en doelman Jef Lettens (beiden geblesseer­d) vervangen door respectiev­elijk Gert-Jan Bongaerts en Youri Denert.

Die laatste was eigenlijk best tevreden over zijn prestatie. “Ik stond voor het eerst in de basis en dan nog wel tegen wereldkamp­ioen Frankrijk”, blikt Denert terug. “Een paar goede reddingen, enkele doelpunten op mijn geweten maar het was leuk handballen. In tegenstell­ing tot de wedstrijd in Noorwegen stonden we er als ploeg.”

Afspraken

De Red Wolves klampten aan tot 13-13 (23') maar in de slotfase van de eerste helft was het alles Frankrijk wat de klok sloeg. Het overwicht vertaalde zich in een 18-14score aan de rust. In de tweede periode kwamen de Belgen even terug tot op twee goals, zagen de Fransen dan weer uitlopen tot 2519.

Met een 32-28-eindscore was Jeroen De Beule, die net als Simon Ooms en Bartosz Kedziora zes keer scoorde, best tevreden. “Heel verdienste­lijke wedstrijd van onze kant”, aldus De Beule. “Maar in vergelijki­ng met de match tegen Noorwegen hielden we ons aan de afspraken en leverde de ruil van de doelman voor een extra veldspeler wel iets op. Maar ik ben blij dat de campagne erop zit. Het was een lang en zwaar seizoen en we zijn aan vakantie toe.”

 ?? FOTO EDDY VANOPPEN ?? Het was een lang en zwaar seizoen voor de Red Wolves.
FOTO EDDY VANOPPEN Het was een lang en zwaar seizoen voor de Red Wolves.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium