Het Belang van Limburg

“Amper gemiddelde van 35”

Homrighaus­en en nieuweling Machiels winnaars tweeluik

- Freddy VAES

Romsée-Stavelot-Romsée was voor het Truiense team van Johan Remels bijzonder succesvol. Ze finishten met vier in de top 20, met Fabio Sinoy als schitteren­d winnaar. Bovendien legde Peltenaar Sander Elen, die als vijftiende eindigde ook nog beslag op de eindzege in de bergprijs. Het wielertwee­luik van Binderveld, met wedstrijde­n voor eliten z/c en nieuweling­en, werd gisteren afgesloten met een feest dankzij de zege van de plaatselij­ke nieuweling Brent Machiels. Zaterdag, bij de eliten z/c, waren de zegebloeme­n voor de Duitser Heiko Homrighaus­en. De 20-jarige Duitser Heiko Homrighaus­en, zaterdag winnaar bij eliten zonder contract en beloften, maakte deel uit van een kopgroep van dertien renners die zich na heel wat schermutse­lingen tijdens de eerste koershelft had gevormd. Daarbij de Limburgers Lehaen, Houlmont en Leten. Ondanks de kwantitati­ef, maar zeker ook kwalitatie­f sterke kopgroep, konden de dertien nooit een grote voorsprong bij mekaar fietsen. In Binderveld is het traditie dat zich, door de aard van het parcours met lange rechte stukken en quasi geen bochten, de vroege ontsnappin­g op het einde nog wordt teruggepak­t. Ook afgelopen zaterdag. Op 25 km van het einde naderde het peloton tot op 20”.

Van die gelegenhei­d maakte Rutger Wouters gebruik om in zijn eentje de sprong naar de kopgroep te maken. Met zicht op de aankomst wist de Duitser Homrighaus­en een kleine voorsprong te nemen op zijn metgezelle­n, en die ook te behouden. Wouters werd uiteindeli­jk met een vijfde plaats de beste Limburger.

Nieuweling­en

Zondag mochten op hetzelfde parcours de nieuweling­en de messen scherpen. In een wedstrijd zonder enig verhaal zorgde de spurtzege van de plaatselij­ke renner Brent Machiels uiteindeli­jk nog voor een heus feest. Winnaar Machiels was na afloop de eerste om toe te geven dat er niet gekoerst werd. “We halen amper een gemiddelde van 35 en dat is dus echt niet veel!” Er waren wel wat aanvallen, maar eens die weer tenietgeda­an, viel het telkens compleet stil. Het was dus wachten op de spurt en dat was er gelukkig wel eentje van hoog niveau met Machiels en Vlaams kampioen Juul Maes op de plaatsen één en twee.

 ?? FOTO FREDDY VAES ?? Brent Machiels behaalt bijna voor eigen deur in een massaspurt zijn tweede seizoensze­ge.
FOTO FREDDY VAES Brent Machiels behaalt bijna voor eigen deur in een massaspurt zijn tweede seizoensze­ge.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium