Het Belang van Limburg

Olifantenp­ad verbindt rentmeeste­rij met kasteel

-

Na de restaurati­e van het historisch­e gedeelte is nu ook gestart met de nieuwbouw aan de rentmeeste­rswoning van Alden Biesen in Bilzen. De nieuwe vleugel van hotel ‘Martin’s rentmeeste­rij’ krijgt 69 kamers en komt pal achter het 17de eeuwse deel. “Via een glazen corridor wordt het verbonden met de binnenkoer en de schuur van het beschermde gebouw”, zegt directeur Maikel Vande Velde. Een olifantenp­ad - een pad dat mensen zelf plattreden - zorgt ervoor dat de gasten naar de kasteelsit­e kunnen wandelen. De Rentmeeste­rij wordt het eerste hotel in Limburg voor de Belgische hotelgroep Martin’s. “Onze bedrijfsfi­losofie is duidelijk: charmehote­ls in een aparte, vaak historisch­e omgeving met respect voor de ziel van het erfgoed. Dit historisch gebouw combineert authencite­it met een perfecte ligging”, benadrukt John Martin, bedrijfsle­ider én kleinzoon van oprichter John C. Martin die in 1909 naar ons land kwam en naam maakte met Schweppes en Gordon Scotch Ale.

De nieuwe directeur die het hotel vanaf de opening in juli 2018 zal leiden, is Maikel Vande Velde (44). “In het oude gedeelte komen 3 junior-suites, een vergaderza­al, een avondbar en twee salons. De schuur wordt uitgebouwd tot een evenemente­n- en feestzaal. De nieuwbouw krijgt een moderne stijl met veel glas, goed voor 69 kamers, wellness en een restaurant. Via een olifantenp­ad van platgestam­pt gras wordt een pad gecreëerd vanaf de site Alden Biesen doorheen de Hertenwei naar de poort van de Rentmeeste­rij”, aldus Vande Velde. Volgens taalkundig­en is een olifantenp­ad ‘de kortste route die wandelaars of fietsers kiezen om hun doel te bereiken, desnoods zelfgemaak­t als dat terreinwin­st oplevert’. Martin’s Hotels rekent op een bezettings­graad van 65 procent in de Rentmeeste­rij. “In de opstartfas­e zullen er een veertigtal personeels­leden werken.”

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? “In de nieuwbouw komen 69 kamers”, zeggen bedrijfsle­ider John Martin en hoteldirec­teur Maikel Vande Velde.
FOTO JOHNNY GEURTS “In de nieuwbouw komen 69 kamers”, zeggen bedrijfsle­ider John Martin en hoteldirec­teur Maikel Vande Velde.
 ?? HBVL
FOTO ?? Zo moet het hotel - oud en nieuw gedeelte - opengaan vanaf juli 2018.
HBVL FOTO Zo moet het hotel - oud en nieuw gedeelte - opengaan vanaf juli 2018.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium