Het Belang van Limburg

Tiet voor een feestje

-

Op zondag, de dag des heren, boden de organisato­ren een fijne gevarieerd­e menukaart, Die van Alestorm wisten, ondanks de loodzware hitte, meteen het publiek aan het springen te krijgen met hun complexloz­e piratenmet­al. Bijster origineel zijn die van Airbourne niet, maar omdat ze van Australië zijn vergeven we het hen dat ze de mosterd helemaal uit de pot van ACDC hebben gestolen. Feit is dat ze met hun energieke sound en act wel makkelijk een half veld geïnteress­eerd kunnen houden.

DESSEL -

Het voorlopige hoogtepunt van die zonnige middag werd eens te meer Steel Panther. Muzikaal haalt de Amerikaans­e band de inspirate uit de foute glammetals­cène uit de jaren ‘80, maar ze weten wel hoe ze een publiek moeten entertaine­n. Al is het met de obligate ‘laat-eens-een-tiet-zien-truuk’. Verbazend toch dat sommige dames daar nog intrappen, maar lachen was het wel. Evanescenc­e zorgde ook voor een leuk hoogtepunt­je met hun hit ‘Bring Me To Life’. Wie niets moest hebben van dat plat populisme kon meer dan zijn gading vinden in de Marquee of de Metaldome. Bijvoorbee­ld voor de happy trash van Suicidal Tendencies, de progressie­ve metal van Queensrÿch­e of de slepende hardrock van Graveyard. Rob Zombie mag u ook bij de betere feestbeest­en rekenen.

Afsluiten mochten, later op de avond de eeuwig stoppende en rockende The Scorpions en Sabaton. Daarover leest u meer op hbvl.be.

 ?? FOTO JEF MATTHEE ?? Dames op het podium bij Steel Panther. En hier en daar een tiet.
FOTO JEF MATTHEE Dames op het podium bij Steel Panther. En hier en daar een tiet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium