Het Belang van Limburg

"Het duurde een eeuwigheid"

Paul D'Hoore bedwingt de Mont Ventoux

- Raymond DE CONDÉ

Paul D'Hoore (58), financieel journalist van VTM Nieuws, heeft zaterdag met de fiets de Mont Ventoux beklommen, als één van de deelnemers van de 13de editie van de Memorial Tom Simpson. Paul raakte in drie uur en dertig minuten bovenop de berg van 1.909 meter. Het evenement werd georganise­erd door Sporta en de deelnemers - een paar duizend in totaal - konden kiezen tussen drie routes. Paul D'Hoore legde de kortste afstand af.

"Ik heb het gehaald met alle krachten die er waren. Er is niks meer over. Maar het was de bedoeling om het te halen, en dat is gelukt. Zonder te stoppen. Zoals ik het wou, in één ruk, traag maar zeker en dat is gelukt. Ik ben als laatste gestart en heb op mijn eigen tempo gereden zonder me iets aan te trekken van anderen. Want als je probeert in iemands wiel te blijven, kan je dat zuur opbreken. Het kwam erop aan niet over mijn limiet te gaan. Er waren er genoeg die dat wel deden en die kwam ik onderweg tegen. Ik heb op geen enkel moment gedacht aan stoppen. Onderweg waren er mensen die me moed inpraatten: 'Als je eenmaal uit het bos bent en je komt in het maanlandsc­hap is het zwaarste achter de rug.' Nou, vergeet het maar. De laatste kilometers waren de zwaarste."

Afdaling

Paul D'Hoore was wel de snelste in de afdaling. "Ik sta hier nog te wachten op mijn maten," lachte hij zaterdagmi­ddag. Hij begon be- gin dit jaar aan de voorbereid­ing. Hij moest meer dan twintig kilo afvallen en ging een paar keer per week trainen. "Met mijn 80 kilo was ik nog te zwaar voor zo'n beklimming. Joanne Simpson, dochter van Tom, was een uur sneller dan ik. Logisch, die fietst elke dag en ik had dertig jaar niks gedaan."

Gaat hij nu blijven fietsen? " Ik heb geen nieuwe engagement­en. Maar het is niet de bedoeling om nu weer in de omgekeerde richting te evolueren. Ik ga zeker blijven bewegen."

 ?? FOTO VTM ?? Paul D’Hoore hijgt na bij de eindmeet: “Traag maar zeker is het gelukt, zonder te stoppen.”
FOTO VTM Paul D’Hoore hijgt na bij de eindmeet: “Traag maar zeker is het gelukt, zonder te stoppen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium