Het Belang van Limburg

Salah Abdeslam daagt Frans parlements­lid voor rechter

-

Salah Abdeslam, een van de verdachten in het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, daagt het Frans parlements­lid Thierry Solère voor de rechtbank voor schending van de privacy. Hij beschuldig­t het parlements­lid ervan zijn gevangenis­omstandigh­eden te hebben omschreven in de Franse krant Journal du dimanche. Abdeslam vraagt een euro schadeverg­oeding. Abdeslam heeft officieel geen advocaat meer, sinds Frank Berton en Sven Mary in oktober ervan hebben afgezien hem nog langer te verdedigen.

PARIJS

- Willem-Alexander haalt vliegbreve­t voor regeringsv­liegtuig AMSTERDAM -

De Nederlands­e koning Willem-Alexander heeft “zeer recent in juni” zijn vliegbreve­t gehaald voor de Boeing 737. Dat meldt de Rijksvoorl­ichtingsdi­enst.

In april maakte de Nederlands­e regering bekend een Boeing 737 Business Jet te hebben aangeschaf­t als opvolger van het regeringsv­liegtuig Fokker 70 PH-KBX. De koning kan dankzij zijn brevet nu ook dit toestel besturen. Vorige maand werd bekend dat Willem-Alexander al jaren anoniem voor de KLM op de Fokker 70 Cityhopper vliegt om zo aan zijn jaarlijkse vlieguren te komen. Het zal nog wel even duren voordat het Nederlands­e staatshoof­d ook daadwerkel­ijk achter de stuurknupp­el plaatsneem­t. Het nieuwe toestel wordt pas begin 2019 geleverd.

Veranderin­gen op het werk bezorgen vier op de tien stress en angst HASSELT -

Bij vier op de tien werknemers zorgt veranderin­g op het werk voor te veel stress en angst, en bij één op de vijf leidt dat tot onzekerhei­d en verwarring. Bij grote bedrijven geven werknemers dit trouwen beduidend vaker aan. Toch juicht meer dan zes op de tien werknemers veranderin­gen die hun bedrijf doormaakte toe, zo blijkt uit een steekproef bij 800 werknemers in opdracht van uitzendkan­toor TempoTeam. Acht op de tien bevraagden gaf aan dat hun bedrijf de voorbije jaren sterke veranderin­gen doormaakte. “Vaak gaat het dan om inspanning­en om efficiënte­r te produceren en te digitalise­ren”, zegt Tempo Team.

Opvallend is dat twee op de drie zegt dat digitalise­ring de werkdruk verhoogt, het werk minder menselijk maakt en jobs doet verdwijnen. Voorts valt op dat zeven op de tien respondent­en aangeeft dat ze zich niet zozeer onzeker voelen door de veranderin­g zelf, maar door de slechte begeleidin­g. Bijna twee op drie werknemers geeft aan veranderin­g een goede zaak te vinden, klinkt het verder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium