Het Belang van Limburg

Agente vindt vermiste papegaai na zes dagen terug

-

De Hasseltse agente Christiana Ceulemans heeft gisterocht­end in de buurt van het cultureel centrum de grijze roodstaart­papegaai teruggevon­den van Linda Paulussen en haar zoon Kenny uit Runkst. Zes dagen dwaalde Chico door de stad. “Hij is zo tam dat hij zich gewillig liet pakken door de agente. Hij bleef echt de hele tijd bij haar, duidelijk een teken dat hij zich veilig voelde”, zegt Linda. “Ik had nooit verwacht Chico nog terug te zien.” Vreugdetra­nen wellen opnieuw op bij Linda wanneer ze haar zesjarige grijze roodstaart bekijkt. Afgelopen donderdag vloog Chico plots weg. “Hij moet van iets zijn geschrokke­n, al weten we niet meteen van wat. We gingen overal zoeken en ik probeerde intussen mijn zoon Kenny ervan te over- tuigen dat we Chico wel zouden terugvinde­n. God, ik ben zo blij. Ik heb meteen pasta gemaakt, zijn lievelings­kost. En wat koffie achteraf, ook daar is Chico zot van. Echt, die politiemen­sen hebben schitteren­d werk geleverd.”’ De spreekwoor­delijke pluim gaat naar Christiana Ceulemans, die samen met een collega op ronde was in de buurt van het cultureel centrum. “We waren op patrouille met de fiets toen we werden aangesprok­en door een groep jonge vrouwen”, vertelt Christiana. “Zij hadden eigenlijk de papegaai gevonden en hadden hem al op hun arm zitten. We konden het dier gemakkelij­k overnemen van de dames en hebben hem rustig naar het commissari­aat gebracht. Daar hebben we hem meteen een kommetje water gegeven. We contacteer­den ook de eigenares, die haar weggevloge­n papegaai eerder al meldde. Ze was bijzonder emotioneel en ontzettend dankbaar. En ook voor ons was dit een fijne ervaring.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN
Foto HBVL ?? Linda Paulussen is dolgelukki­g dat Chico weer terecht is. De papegaai voelde zich duidelijk op zijn gemak bij agente Christiana Ceulemans (rechts).
FOTO SERGE MINTEN Foto HBVL Linda Paulussen is dolgelukki­g dat Chico weer terecht is. De papegaai voelde zich duidelijk op zijn gemak bij agente Christiana Ceulemans (rechts).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium