Het Belang van Limburg

“Vrancken wilde me er graag bij”

Laurens Vermijl tekent voor twee jaar aan de Gestelsedi­jk

- Piet DINGENS

Lommel SK heeft zijn tweede versterkin­g voor het nieuwe seizoen beet. Na Simon Vermeiren onderteken­de Laurens Vermijl, broer van Preston North End-verdediger Marnick, aan de Gestelsedi­jk een contract voor twee seizoenen. De 20-jarige polyvalent­e aanvaller komt transfervr­ij over van KRC Genk. Voor Vermijl betekent de transfer een terugkeer naar zijn oude liefde. De Perenaar speelde vanaf de U13 tot de U17 al voor Lommel. Daarna volgden drie seizoenen Racing Genk, waar hij eind mei in het eerste elftal debuteerde met een invalbeurt tegen Lokeren. “Toen hoopte ik natuurlijk op meer”, aldus Vermijl. “Maar dat zat er niet in. Tja, dan ben je even flink teleurgest­eld, maar daarna kijk je weer rond. Er was wel wat belangstel­ling, onder meer vanuit de profliga, maar Lommel klopte al vroeg aan. Ik ken de club nog goed en trainer Wouter Vrancken liet er geen twijfel over bestaan dat hij me heel graag bij de selectie wilde. In een goed gesprek legde hij me zijn visie en die van de club uit. Lommel wil volgend seizoen dominant voetballen, zoals we dat met de beloften van Racing Genk ook deden. Ik voelde me meteen op vertrouwd terrein. Het is mijn ambitie om zoveel mogelijk te spelen en samen met de ploeg weer door te groeien naar een hoger niveau. Lommel mikt op de titel, dat is voor elke speler een mooie uitdaging.”

Combinatie met studies

Omdat Vermijl nog tot eind mei actief was bij KRC Genk hoeft hij, net zoals de eerste zomeraanwi­nst Simon Vermeiren, deze en volgende week nog niet te trainen. “Misschien kan ik al uitkijken naar een studierich­ting die te combineren valt met het voetbal”, bedenkt hij. “Ik heb een diploma middelbaar, Lichamelij­ke Opvoeding en Sport. Maar het blijft mijn droom om in de voetsporen van mijn broer Marnick te treden en het nog tot profvoetba­ller te schoppen. Op je 20ste moet je die ambitie zeker hebben.”

STANDARD

Vandaag open training - Gisteren werden de laatste fysieke testen afgerond. Vandaag is er om 10.00u een open training op de Académie. Dimata: 1,15 miljoen voor Standard - Standard had nog recht op 10% van de transferso­m van Landry Dimata, die vorig seizoen voor 500.000 euro naar Oostende trok. Wolfsburg telde nu een basisbedra­g tussen de 10 en 11,5 miljoen euro neer voor de 19-jarige spits en dus incasseren de Rouches nog eens 1 à 1,15 miljoen euro.

AA GENT

Israëlisch­e Ethiopiër tekent - Lior ‘Or’ Inbrom is de vijfde inkomende zomertrans­fer bij de Buffalo’s. De Israëlisch­e flankspele­r afkomstig uit Ethiopië komt over van FC Ashdod.

Wikheim vertrekt - Gustav Wikheim verlaat Gent definitief en tekent voor vier jaar bij de club waar hij op huurbasis speelde: Midtjyllan­d.

ANDERLECHT

De Maio en Badji weg - Middenveld­er Stéphane Badji rondde zijn verhuur met aankoopopt­ie af aan het Turkse Kayserispo­r. Sebastien De Maio wordt verkocht aan Bologna.

CLUB BRUGGE

Van Rhijn gelinkt aan Feyenoord - Rechtsacht­er Ricardo van Rhijn wordt in Nederland gelinkt aan Feyenoord. Het supporters­legioen ziet Van Rhijn liever niet komen door zijn verleden bij aartsrivaa­l Ajax.

ZULTE WAREGEM

Olayinka en Heylen tekenen - Zulte Waregem heeft aanvaller Peter Olayinka (21) en centrale verdediger Michael Heylen (23) aangetrokk­en. Het huurt Olayinka voor een jaar van Gent. Verdediger Heylen komt definitief over van Anderlecht.

BUITENLAND

Van Breukelen neemt ontslag - Technisch directeur Hans van Breukelen vertrekt bij de Nederlands­e voetbalbon­d nadat hij veel kritiek kreeg.( Djurdjevic scoort op EK U21 - Uros Djurdjevic, één van de targets van Genk als versterkin­g voor de voorhoede, scoorde gisteren tegen Macedonië op het EK U21. Met zijn doelpunt in de slotminuut verzekerde hij Servië van een laat gelijkspel maar dat zal allicht niet volstaan om de volgende ronde te halen. Vrijdag wacht Spanje als tegenstand­er.

 ??  ??
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Vermijl komt transfervr­ij over van KRC Genk.
FOTO DICK DEMEY Vermijl komt transfervr­ij over van KRC Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium