Het Belang van Limburg

Meer rode loper, meer meer

-

De Wanatoepri­js - we zitten inmiddels aan editie 12 - gaat een nieuw hoofdstuk tegemoet, zodat we kunnen spreken van Wanatoe 2.0. Dit jaar geven we extra aandacht aan de culturele prijs van Het Belang Van Limburg. We herinneren u er nog even aan waarom. Het Belang Van Limburg vindt het belangrijk om jong creatief talent te ondersteun­en en extra in de picture te zetten. Sinds 2006 organisere­n we daarom de Wanatoepri­js. Een deskundige jury bekeek alle afstudeerp­rojecten van de masters van LUCA School of Arts Genk, PXL-MAD School of Arts Hasselt en de faculteit Architectu­ur en kunst van de Universite­it Hasselt. Ook de projecten van de afstuderen­de muzikanten van PXL Music werden onder de loep genomen.

De jury selecteerd­e vervolgens tien laureaten die we in deze extra bijlage aan u voorstelle­n. Ook op www.hbvl.be/wanatoe vindt u meer informatie, onder andere met een reeks filmpjes.

Aanstaande vrijdag om 19 uur maken we de winnaar(s) bekend. Dit jaar gebeurt dat in C-Mine Cultuurcen­trum Genk waar u ook al het werk van de laatstejaa­rs kan bekijken op de expo EXIT/17. Iedereen is welkom op de uitreiking. De geldprijs verbonden aan de Wanatoepri­js wordt vanaf dit jaar verhoogd van 500 naar 1.000 euro. Plus, zoals u al kon vaststelle­n in de krant is er naast deze bijlage ook een week lang aandacht in het Belang Van Limburg voor het belang van cultuur via een reeks portretten.

Ook het uitreiking­smoment krijgt vanaf nu een extra laagje glans. Meer rode loper dus, met hoofdredac­trice Indra Dewitte die de uitreiking zal presentere­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium