Het Belang van Limburg

Sep Vanmarcke mag eindelijk weer normale porties eten

-

Maagproble­men, een zware val in de Ronde van Vlaanderen en nog eens maagproble­men maakten van het voorjaar van Sep Vanmarcke een mislukking. De West-Vlaamse kopman van Cannondale-Drapac is terug van een goede Ronde van Zwitserlan­d en rijdt vandaag Halle-Ingooigem. “Vanop de Tiegemberg is het nog 700 meter tot bij mij. Dit is mijn thuiskoers”, zegt Sep Vanmarcke over Halle-Ingooigem. “Er staat ook altijd veel bekend volk langs de kant. Maar ik heb er nog nooit een resultaat kunnen rijden.”

Ook vlak bij jouw huis ligt de afdaling naar de Paterberg, waar je tijdens de Ronde Van Vlaanderen zwaar viel en je voorjaar naar de haaien zag gaan. Hoe gaat het nu met jou?

“In april heb ik een hele maand niet gefietst. Nu, tweeënhalv­e maand later, ben ik eindelijk weer de oude. Ik ga nog geregeld naar de kinesist, maar ik heb geen dagabonnem­ent meer.”

Hoe is het met je maag?

“Die maagbacter­ie is ook verleden tijd. Het was best wel hevig. Ik verloor vijf kilo in twee dagen. Nu mag ik eindelijk weer normale porties eten zonder dat ik nadien plat moet liggen of naar de wc moet hollen. Ik denk dat de tegenslag voorbij is.”

Eén van de redenen van die tegenslag zou het kortere stuur zijn, waar je sinds dit jaar mee reed.

“Ik reed dit voorjaar met een stuur van 40 centimeter breed. De voorbije jaren was dat 42 centimeter. Maar het is mode dat renners korte sturen gebruiken. Het is aerodynami­scher, maar je bent minder wendbaar. Of dat de reden is, zou mij verbazen. Maar ik ben toch terug naar 42 centimeter gegaan. Ik ben klaar om in het najaar mijn seizoen te redden.”

Je wordt in het najaar voor de tweede keer vader. Maar hoe ziet het er sportief uit?

“Ik heb vijf grote doelen. De Binckbank Tour, Londen Classic, Plouay, de koersen in Canada en het WK.”

En het BK van zondag?

“Ik ben in ieder geval goed genoeg om iets te presteren. Maar ik ben wel al vaker goed geweest op BK’s en toen werd het niks. Als renner van een ploeg met weinig Belgen is het moeilijk.”

De voorbije vier jaar trok je na het BK naar de Tour. Dit jaar wil je niet gaan. Maar toch behoor je tot de voorselect­ie van Cannondale-Drapac.

“Normaal gezien rijd ik in juli de Ronde van Oostenrijk, maar nu heeft de ploegleidi­ng me toch in de voorselect­ie gezet. Zij willen natuurlijk naar de Tour met de sterkst mogelijke ploeg. Ik wil liever niet gaan. Maar als ze mij toch zouden selecteren, ga ik mee zonder morren en ga ik er het beste van maken in functie van de ploeg.”

OP TV:

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Sep Vanmarcke.
FOTO PHOTO NEWS Sep Vanmarcke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium