Het Belang van Limburg

McDonald’s lonkt ook naar Bree

Tiental zaken vestigen zich in winkelgebi­ed Gerdingen

- Patrick BREBELS

Eind deze maand komt projectont­wikkelaar Immo Bree Invest met een concreet voorstel voor de kleinhande­lszone in Gerdingen. “Er zijn een aantal geïnteress­eerde ondernemer­s, onder meer een tuincentru­m en een hamburgerk­eten”, zegt burgemeest­er Liesbeth Van der Auwera (CD&V). Volgens niet bevestigde bronnen gaat het om McDonald’s. De handelszon­e loopt langs de Bocholterk­iezel, van aan de Peugeotgar­age tot iets voorbij de gebouwen van Eurosport. De andere grens wordt gevormd door de Sportlaan die aansluit op de Hamonterwe­g: daar wil men een gemakkelij­k bereikbare kleinhande­lszone aan de rand van het stadscentr­um creëren. In de samenwerki­ngsovereen­komst staat dat het project zal bestaan uit tien winkels met een grootte van maximaal 2.000 vierkante meter met telkens met woongelege­nheid boven de winkel. Burgemeest­er Liesbeth Van der Auwera: “Voor alle duidelijkh­eid: tot op heden hebben we nog een enkele bouwaanvra­ag voor de realisatie van dit project ontvangen. De mensen van Immo Bree Invest hebben wel laten weten dat ze een voorstel hebben uitgewerkt. Dat komen ze ons eind volgende week presentere­n. Er is sprake van een aantal geinteress­eerde ondernemer­s -zoals een tuincentru­m- en ketens, met onder meer een hamburgerr­estaurant dat er een vestiging met een drive-in zou willen bouwen.” Het zou om hamburgerk­eten McDonald’s gaan, maar dat wil niemand al bevestigen.

Leegstand

Van der Auwera ziet vooral extra tewerkstel­ling. “Maar als stadsbestu­ur zullen we erover waken dat de middenstan­d in het centrum zeker niet beconcurre­erd, maar eerder versterkt wordt door deze nieuwe handelszon­e. Zo is het zeker niet de bedoeling om een aantal winkels uit het centrum naar deze zone te laten verhuizen. Integendee­l: we gaan de ontwikkeli­ng van deze handelszon­e koppelen aan een project om de leegstand in het centrum aan te pakken. En ten slotte zullen we er ook strikt over waken dat er geen verzadigin­g optreedt door een te groot aanbod. Maar we wachten eerst het voorstel af en gaan dan aan de slag met de mensen van middenstan­dsorganisa­tie

Bree

Zo!.” honderd kubieke meter water per jaar. Bovendien draaien we louter op groene energie waardoor we de CO2 uitstoot met 7.300 ton per jaar kunnen beperken. Daarnaast komt onze eigen Green Truck in zeven verschille­nde deelstrome­n ons afval ophalen. Dat geeft ons de kans grondig te reduceren en te recycleren.” De opening van de Genkse vestiging is gepland voor dit najaar.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ??
FOTO CHRIS NELIS
 ?? FOTO PHN ??
FOTO PHN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium