Het Belang van Limburg

Grote zoekactie naar vermiste Genkenaar

Agenten speuren vooral naar gsm in buurt van Sint-Barbarazie­kenhuis

- Nancy VANDEBROEK/Johnny GEURTS

Met man en macht is gisteren in Lanaken de hele dag gezocht naar een spoor van de sinds begin juni vermiste Ronald Vandereyck­en (53) uit Genk. Een honderdtal politiemen­sen, leden van de civiele beschermin­g en de cel vermiste personen namen aan de zoekactie deel, die uiteindeli­jk geen bruikbare gegevens opleverde. Ronald Vandereyck­en werd op zaterdag 3 juni voor het laatst gezien rond 12.45 uur in het centrum van Genk, ter hoogte van apotheek De Voorzorg. Buren vonden het vreemd dat zijn hond de hele dag bleef blaffen, waarna zijn schoonbroe­r een kijkje ging nemen in zijn huis. Maar er was geen spoor van Vandereyck­en te bekennen.

Er volgde een aangifte van verdwijnin­g bij de politie Carma. Enkele dagen later werd een opsporings­bericht in de media verspreid, dat blijkbaar geen bruikbare tips opleverde. Een analyse van beelden van de ANPR-camera’s, ook wel slimme camera’s genoemd, leverde wel een hit op. De lichtgrijz­e Peugeot 207 van Ronald Vandereyck­en werd na zijn bezoek aan de Genkse apotheek nog gezien en ook het signaal van zijn gsm werd door de zendmast in de omgeving van het Sint-Barbarazie­kenhuis opgepikt.

Agenten te paard

In het kader van het onderzoek werd gisteren dan ook de hele omgeving van het ziekenhuis grondig uitgekamd. De civiele beschermin­g maaide de bermen om de gsm beter te kunnen lokalisere­n, waarop agenten met metaaldete­ctoren de bermen afstruinde­n. Vier agenten te paard trokken de bossen in op zoek naar de auto van de vermiste.

Aan de actie, onder leiding van de federale gerechteli­jke politie, namen zowat honderd personen deel: politiemen­sen van de zone Lanaken-Maasmechel­en, van de politiesch­ool in Antwerpen en van het technische steunteam, leden van de civiele beschermin­g en de cel vermiste personen.

 ??  ??
 ?? FOTO TOM PALMAERS ??
FOTO TOM PALMAERS
 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Bermen werden gemaaid in de hoop zo de gsm te kunnen vinden.
FOTO TOM PALMAERS Bermen werden gemaaid in de hoop zo de gsm te kunnen vinden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium