Het Belang van Limburg

Tweemaal feest bij Sporta

Herk-de-Stad TC viert 40ste verjaardag met organisati­e finales van jeugdinter­club

- Johan MULDERS

Tennisclub Sporta Herk-de-Stad bestaat dit seizoen 40 jaar en die verjaardag wordt extra in de verf gezet met de organisati­e van de finales van de jeugdinter­club gewest Limburg dit weekend. Julie Marechal en Yelina Borgers kunnen voor eigen publiek Limburgs kampioen worden bij de 13-jarigen. “We zijn inderdaad de enige ploeg van de organisere­nde club die zich kon plaatsen voor de finale en dat zorgt voor extra druk”, beseft Yelina Borgers.

Ze was deze week jarig en een extra verjaardag­sgeschenk in de vorm van een titel is welkom. “Het zou mijn eerste titel zijn. Gemakkelij­k zal het zeker niet worden. We kennen de meisjes van Wimbledon heel goed en we zijn aan elkaar gewaagd. Het gaat spannend worden. Zelf train ik al vijf jaar samen met Julie en nog twee andere meisjes, Luna Vanhoudt en Kayoko Poelmans.” “In de kwartfinal­e speelden we tegen elkaar. Het was wel eens kantje-boord dit seizoen, maar uiteindeli­jk zijn we toch tot in de finale geraakt. Ook dit jaar doe ik overigens weer mee aan het jeugdsterr­encircuit”, geeft Yelina nog mee. Kris Liefsoens, de kersverse voorzitter van Sporta Herk-de-Stad, staat meteen voor een mooie uitdaging.

“Enkele maanden geleden zijn we gestart met een volledig nieuw en verjongd bestuur. Zowel voor de club als voor ons is het de eerste keer dat wij deze finales organisere­n”, bevestigt de voorzitter. “Wij zijn blij dat we één ploeg in de finale hebben. Ieder jaar zijn we met één of twee ploegen van de partij en voor onze jeugdwerki­ng is dat altijd een mooie bekroning. Wij willen vooral de funfactor in onze club aanzwengel­en door een resem activiteit­en te organisere­n. Zo pakken wij de volgende weken uit met drie tenniskamp­en. Op dit ogenblik tellen we 407 leden, waarvan één derde jeugd. Op alle vlakken moet er een nieuwe wind door de club waaien.”

Ook van de finales wil de organisere­nde club een feest maken. “Wij voorzien een grote tent. De deelnemers krijgen een persoonlij­k aandenken en we maken een foto van alle ploegen. In plaats van chips bieden wij een fruitstok aan en de opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker. Het weer hebben we alvast mee”, besluit de voorzitter. VZW TENNIS PAAL: Ruben Neyens tegen Marco Kemps is de eerste halve finale bij de heren 2. Bij de dames 3 zit Esme Schoofs in de halve finale net als Tom Cuypers bij de heren 3. OPOETERSE TC: Het duo Conings/ Gimbrere speelt zaterdag tegen Vandeurzen/Wolfs voor een plek in de finale van de dames 3. Bij de dames 5 speelde Coox/Van Gestel zich als eerste bij de laatste vier. Zij stootten de als eerste geplaatste combinatie Brouns/Hansen met 7-6 en 6-2 uit het tornooi.

TC BOLDERBERG: Na winst tegen Thomas Grauls heeft Frank Deswarte zich als eerste geplaatst voor de halve finale bij de heren 2. In de hoogste damesreeks liet Sarah Cevoli (B+4/6) zich verrassen door Yenne Schepers (C+15). Ook Valerie Claes gaat door naar de halve finale. Na zeges tegen Peter Boogmans en Jan Brems zit Tom Rousset in de finale bij de heren 3.

TC DRIEHOEVEN: Jonas Wijman (C+30/5) trok na een zware driesetter (2/6, 6/2, 6/4) tegen Frederic Pijls (C+30/2) aan het langste eind voor een kwartfinal­eplaats bij de heren 5. Bij de dames 5 zijn ondertusse­n de halve finales gekend: Kristen Simoni neemt het op tegen Anja Rondelez en Gigi Nelissen treft Lien Swinnen.

 ?? SERGE MINTEN
FOTO ?? Julie Marechal en Yelina Borgers verdedigen de kleuren van de organisere­nde club Sporta Herk-de-Stad.
SERGE MINTEN FOTO Julie Marechal en Yelina Borgers verdedigen de kleuren van de organisere­nde club Sporta Herk-de-Stad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium