Het Belang van Limburg

Peeters van STVV naar Caen

“Wie wil niet spelen tegen PSG en Monaco?”

- Gunter SCHOOFS

Na Pieter Gerkens verloor STVV een tweede sterkhoude­r: Stef Peeters trekt naar de Franse Ligue 1. Peeters tekende donderdagn­amiddag een contract voor drie seizoenen bij SM Caen. Die club betaalt 1,35 miljoen voor de middenveld­er die STVV al na één seizoen verlaat. “Financieel en sportief was het voorstel top. Wie wil niet voetballen tegen PSG en Monaco?”, klonk een trotse Peeters na de succesvoll­e medische testen. De aandacht op de eerste trainingsd­ag van STVV moest volledig naar nieuwe coach Marquez gaan, maar er werd bovenal over de transfer van Stef Peeters gesproken. Peeters bleek de grote afwezige donderdagm­orgen. Hij was al onderweg naar Caen, waarmee STVV een akkoord had over een transferpr­ijs van 1,35 miljoen euro. Net iets hoger dan die van Gerkens, al zijn er in het geval van Peeters geen bonussen mee gemoeid. Wel lag Peeters nog twee jaar onder contract in SintTruide­n, Gerkens maar één.

Het zal sneller gaan allemaal, net zoals dat een jaar geleden het geval was toen ik van MVV naar STVV ging. Nu hoop ik de stap even goed te verteren

Oostende

Dat het ook voor Peeters snel kon gaan, stond in de sterren geschreven. Zijn relatie met STVV was niet meer optimaal na een mislukte poging om zijn overeenkom­st open te breken. De wensen van Peeters lagen ver boven het voorstel dat STVV deed.

Lange tijd lag Oostende in pole position om Peeters naar de kust te halen. “Ik was al een tijdje op de hoogte van de interesse van Oostende, maar de jongste weken hoorde ik helemaal niks meer”, aldus Peeters gisteren tussen twee reeksen medische testen door. “Ik ging er vanuit dat ik gewoon zou starten bij STVV. Maar maandag kreeg ik een telefoontj­e van de manager van Ivan Leko (Dragan Siljanovsk­i, nvdr). Hij vertelde me over de interesse van Caen. Het ging snel tussen de clubs, dus sprong ik donderdagm­orgen al om vijf uur in de wagen richting Frankrijk.”

“Ik heb snel informatie ingewonnen over de club en ik was meteen voor deze overgang te vinden”, zegt Peeters. “Ik ben 25 jaar intussen en moet ook aan mezelf denken. Het voorstel was financieel aantrekkel­ijk. En sportief, dat hoef ik niet te vertellen. Wie wil niet voetballen tegen PSG en Monaco? Vorig seizoen zaten hier gemiddeld 17.000 supporters, het Stade Michel d’Ornano is prachtig.”

Santini

Stef PEETERS

Een andere ex-Kanarie, Greg Dufer, voetbalde in het verleden ook voor Caen. De club had vorig seizoen alle moeite van de wereld om zich te handhaven in de Ligue 1. Het sleepte op de slotspeeld­ag net een gelijkspel uit de brand tegen het grote PSG en verzekerde zich zo op de valreep van het behoud. Ook ex-Standard-spits Ivan Santini speelt er tegenwoord­ig. Peeters: “Het niveau ligt hoger dan in België. De Franse competitie behoort tot de vijf beste van Europa. Het zal sneller gaan allemaal, net zoals dat een jaar geleden het geval was toen ik van MVV naar STVV ging. Nu hoop ik de stap even goed te kunnen verteren.” Gisterenav­ond bolde Peeters na de cruciale handtekeni­ng alweer richting Limburg na een zware dag. “Zondag rijd ik dan weer 550 kilometer naar Frankrijk. Maandag starten de trainingen. Voorlopig blijf ik op hotel. Maar na de stage met de club,, ga ik samen met mijn vriendin in Caen op zoek naar een appartemen­t.”

 ??  ??
 ?? FOTO TWITTER ?? Stef Peeters schudt de hand van Alain Caveglia, sportief directeur van Caen.
FOTO TWITTER Stef Peeters schudt de hand van Alain Caveglia, sportief directeur van Caen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium