Het Belang van Limburg

Ook na reconstruc­tie ontkent zoon dat hij moeder vermoordde

-

In het OostVlaams­e Lebbeke werd gisteren een reconstruc­tie gehouden van de dood van Renée Beckers (67) in januari 2016. Haar zoon N.V.L. duwde toen zijn overleden moeder in haar rolstoel naar een steegje en dumpte daar haar lichaam. Pas een jaar later werd het ontdekt. Bij de reconstruc­tie is gebleken dat de zoon zijn moeder na een ruzie hard sloeg en ook martelde. Hij gooide haar op het bed waardoor ze met haar achterhoof­d iets raakte en overleed. Omdat de verdachte op dat moment onder invloed was van drank en pillen, besefte hij pas de dag nadien dat zijn moeder dood was. “Wij weigeren om toe te geven dat het om een pure moord uit geldgewin gaat”, zegt advocaat Jeroen D’Hondt. “Het was een ongeluk.” N.V.L. moet volgende week opnieuw voor de raadkamer verschijne­n.

Aantal studenten met leefloon stijgt explosief

Het aantal Belgische studenten dat een beroep doet op een leefloon van het OCMW is tussen 2002 en 2016 gestegen van 3.654 naar 27.133, of een verzevenvo­udiging. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van minister van Maatschapp­elijke Integratie Willy Borsus (MR). In 2002 bedroeg het aantal jonge leefloners respectiev­elijk 615, 847 en 2.192 in Brussel, Vlaanderen en Wallonië. Vier jaar later was dat al 8.263, 5.400 en 13.470.

De minister wil een Geïndividu­aliseerd Project voor Maatschapp­elijke Integratie (GPMI) instellen voor studenten dat georiëntee­rd is op werkgelege­nheid. “Ik zal de OCMW’s daarover richtlijne­n geven”, aldus Borsus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium