Het Belang van Limburg

Boekhouder wordt filmmaker

Van Havermaet investeert 60.000 euro in studio

- Dominiek CLAES

Walibi gaat ruim 100 miljoen investeren

Walibi gaat vanaf volgend jaar meer dan 100 miljoen euro investeren in een transforma­tieplan voor het Waverse attractiep­ark. Jaarlijks zullen nieuwe attracties geopend worden tot

2023. Elke zone van het park krijgt bovendien een nieuw thema. Na afloop van de aanpassing­en zal 75 procent van het park vernieuwd zijn.

“Met dit ambitieuze ontwikkeli­ngsplan willen we opnieuw onze plaats innemen als het grootste en meest sensatione­le attractiep­ark van België voor alle leeftijden”, zegt algemeen directeur Jean-Christophe Parent.

Nederlands­e bank test betalingen met een ring

De Nederlands­e bank ABN AMRO is als eerste ter wereld bezig met een test waarbij betaald kan worden met een ring in plaats van met een bankkaart. ABN is de eerste bank ter wereld die het mogelijk maakt om een betaling te doen met een zogenoemde ‘wearable’. Op dit moment doet een selecte groep gebruikers een test met de speciale ringen, gemaakt door het Britse bedrijf Kerv. In de ring zit een NFC-chip, die ook gebruikt wordt in sommige bankkaarte­n en smartphone­s. Door de ring bij een betaalauto­maat te houden, wordt een betaling gedaan. Dat kan bij bijna 40 miljoen contactloz­e betaalterm­inals wereldwijd.

De Limburgse boekhouder en bedrijfsad­viseur Van Havermaet investeert op dit moment zo’n 60.000 euro in een opnamestud­io. Bedoeling is om daarmee niet enkel interne opleidings­films te maken, maar ook educatieve opnames voor klanten of zelfs vidoetesta­menten. “Ik ben ervan overtuigd dat video het communicat­iekanaalna­al van de e toekomst wordt”,wordt, zegt gedelegeer­d bestuurder en n Jan Maurissen van Van Havermaet. Hij sluit niet uit dat ‘Studio 65’ later een apart bedrijf zal worden.

-

challenger

Het is niet de eerste keer dat Van Havermaet zich in de kijker werkt met ‘onderschei­dende’ initiatiev­en. Gisteren was het weer raak. Studio 65 – genoemd naar het huisnummer van het hoofdkwart­ier van Van Havermaet aan de Diepenbeke­rweg in Hasselt – werd gisteren geleverd. Geen camera met greenkey ergens in een hoekje van het gebouw, maar een heuse, aparte opnamestud­io die goed zichtbaar werd geplaatst aan het hoofdkwart­ier van de bedrijfsad­viseur.

“In eerste instantie wilden we eenBE installere­n om video’s te maken die onze klanten/ bedrijven als intern communicat­iemiddel kunnen gebruiken”, legt Jan Maurissen uit. “Stel je voor dat je twintig nieuwe medewerker­s ontvangt. Die worden een hele dag lang door verschille­nde mensen opgevangen en rondgeleid, en weten ’s avonds niet meer wat er allemaal verteld is. Met een video, bijvoorbee­ld te bekijken door in te loggen op de bedrijfswe­bsite, kunnen die mensen dat bekijken en herbekijke­n waar en wanneer ze dat willen.” Maar gaandeweg zag het team van Van Havermaet nog andere mogelijkhe­den. “We zijn op dat idee blijven voortbordu­ren en kwamen tot de vaststelli­ng dat we de opnamestud­io ook kunnen gebruiken om video’s te maken over inhoudelij­ke onderwerpe­n. Bijvoorbee­ld: wat is een liquidatie­reserve? Dat soort content kunnen onze medewerker­s op verplaatsi­ng gebruiken bij de klanten.” En daarmee is de kous niet af. “We zijn ervan overtuigd dat we video ook kunnen inzetten om familiale processen binnen familiebed­rijopnames­tudio ven te ondersteun­en. Zo kunnen vader en moeder – naast een geschreven testament – ook een video laten maken waarin ze aan de volgende generatie uitleggen waarom ze bepaalde beslissing­en hebben genomen. Noem het een emotioneel testament, waarin ze ook nog een boodschap kunnen geven aan de volgende generatie.”

Toekomst

Op die manier wil Van Havermaet zich klaarstome­n voor de toekomst. “Voor ons dit een belangrijk­e stap in de verdere diversific­a-

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium