Het Belang van Limburg

“In Hoi An hangt een unieke sfeer”

-

De reis van Jamie en Brord begon in Nieuw-Zeeland. Zo gingen ze verder naar Australië en Indonesië. Momenteel bevinden ze zich in Vietnam. Jamie: “Toen we Hoi An voor het eerst zagen waren we meteen verliefd. Deze stad is opgenomen op de Werelderfg­oed-lijst van Unesco. We waren hier zeker niet de enige toeristen, maar toch hing er een hele unieke sfeer. ’s Avonds verlichten honderden lampionnen de vroegere havenstad.”

Brord gaat verder: “Door die gezellighe­id besloten we zelfs om nog een nachtje extra bij te boeken in onze homestay en zo verbleven we hier in het totaal een week. We zijn door de oude stad gefietst. In het centrum zijn auto’s namelijk verboden dus dit was zalig! Verder hebben we de kleurrijke historisch­e gebouwen ontdekt en we hebben traditiege­wijs een drijvende kaars te water gelaten. Dit laatste moesten we wel doen want anders kregen we de vloek van Hoi An over ons ( lacht).” Jamie: “Naast de relatieve rust in de stad gingen we overdag ontspannen op een van de betere stranden: Cua Dai. Dit strand is een beetje verder van de stad waardoor het er minder toeristisc­h is.”

Da Nang en Hue

Brord: “Nadien trokken we met de bus naar Da Nang. Wel grappig, tussen die locals die ons allemaal vriendelij­k bleven aankijken terwijl we verder reden.” Jamie: “Eenmaal aangekomen in Da Nang reden we over de bekende ‘drakenbrug’ en keken we naar de straatarti­esten die paradeerde­n in een stoet rond de stad.”

Brord: “Met een lokale trein gingen we dan weer verder richting Hue. Hue is de voormalige keizerlijk­e hoofdstad van Vietnam die ook is uitgeroepe­n tot Unescowere­lderfgoed. Hier kan je veel historisch­e dingen bezoeken zoals de verboden stad en de vele tombes en tempels. Hiervan is veel gebombarde­erd in de oorlog en en er wordt vandaag nog steeds gerestaure­erd. Verder liepen we de lokale markt af.”

Jamie: “Na Hue belanden we aan onze laatste stop van de reis: Noord-Vietnam. Als dit onze laatste stop wel is…”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium