Het Belang van Limburg

“Waarom mocht ik niet in laatste reeks starten?”

-

Vijf keer nam Diepenbeke­naar Ben Hermans aan het BK tegen de klok deel, viermaal mocht hij nadien het podium op. Ook gisteren, maar alweer was de hoogste podiumtred­e niet voor hem weggelegd. Die eer viel Yves Lampaert te beurt die uittredend kampioen Victor Campenaert­s te vlug af was (zie onder).

De nummers een en twee mochten van start in de laatste reeks, Hermans moest een uur vroeger aan de bak, hij behoorde tot het voorlaatst­e blokje renners. Niet eerlijk, vond een ontstemde Hermans achteraf.

“Voor Chimay was ik al driemaal goed voor een podiumplaa­ts. Waarom word ik hier niet tot het kransje favorieten gerekend? Ik denk dat ik in het verleden genoeg bewezen heb dat dit werk me ligt. Ik had graag in gelijkaard­ige omstandigh­eden gereden als mijn collega’s op het podium. Na de klok van vijven was het duidelijk koeler. Nu moest ik in de tweede ronde een beetje temporiser­en om mijn motor niet op te blazen. Ach, wellicht had het niets aan de uitslag veranderd, maar een beetje meer waardering had wel gemogen.”

De wegrit van aanstaande zondag is allerminst een hoofddoel voor BMC-renner. “Door me voor te bereiden op deze chronoproe­f heb ik niet veel duurtraini­ngen afgewerkt. Dat zal ik zondag allicht voelen. De laatste keer dat ik vijf uur in het zadel zat, dateert van in de Dauphiné.”

 ?? FOTO BELGA ?? Ben Hermans (r.) stond naast Victor Campenaert­s (l.) en Yves Lampaert (m.) al voor de vierde keer in vijf deelnames op het podium.
FOTO BELGA Ben Hermans (r.) stond naast Victor Campenaert­s (l.) en Yves Lampaert (m.) al voor de vierde keer in vijf deelnames op het podium.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium