Het Belang van Limburg

Titelstrij­d in Maaseik

-

Wat? Limburgs jeugdkampi­oenschap.

Waar? Sportlaan, achter de Lotto Dome, Maaseik.

Wanneer? Zaterdag en zondag wordt er de hele dag door gespeeld, de finales vinden zondag omstreeks 16u plaats. Wat te beleven? Limburgs jeugdkampi­oenschap. De U11, U13, U15, U17 en U21 strijden om de gouden, zilveren en bronzen beker.

Eliten z/c in Jeuk

Wat? Wielerweds­trijd voor eliten z/c en beloften.

Waar? Jeuk.

Wanneer? Zaterdag om 14.30u. Wat te beleven? Na een lange onderbreki­ng werd enkele jaren geleden het wielerleve­n in Jeuk weer aangewakke­rd met een nieuweling­enwedstrij­d ter herdenking van Willy Vannitsen. Nadien is deze koers uitgegroei­d tot eentje voor eliten z/c en beloften. Dat is ook zaterdag weer het geval. De renners moeten 22 ronden van 4,7km afleggen.

Eliten z/c in Heusden

Wat? Wielerweds­trijd voor eliten z/c en beloften.

Waar? Heusden.

Wanneer? Zondag om 16.00u. Wat te beleven? Meer dan tien jaar stond het kermisweek­end in Heusden-centrum in het teken van het wielrennen. Wielerclub Chasse Patat stond toen garant voor een heus drieluik. Maar Chasse Patat is niet meer. Gelukkig was wielerclub Berg Op Eversel bereid om één van de wedstrijde­n over te nemen. Zij pakken zondag uit met een wedstrijd voor eliten z/c en beloften.

Aspiranten in Schulen

Wat? Wielerweds­trijd voor aspiranten.

Waar? Schulen.

Wanneer? Zondag vanaf 12.30u. Wat te beleven? Vorig jaar pakte wielerclub Schulen nog uit met een tweedaagse (zaterdag nieuweling­en en zondag miniemen en aspiranten), nu organiseer­t de club enkel nog op zondag wedstrijde­n voor aspiranten en miniemen. De mimiemen starten vanaf 12.30u, de aspiranten vanaf 14.30u.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium