Het Belang van Limburg

‘Thuis’ op zoek naar Waldek

Spanning loopt op in seizoensfi­nale van Eén-serie

- Tom VETS

Finalekoor­ts in de Eén-serie ‘Thuis’: vanavond is de reeks toe aan de seizoensfi­nale. Belangrijk­ste vraag: Waar is Waldek (Bart Van Avermaet) gebleven? Enkele cruciale scènes werden afgelopen april in Lier gefilmd. Wij brachten een bezoekje aan de set.

Waldek kreeg dit seizoen veel te verduren. Hij had een verboden romance met Simonne (Marleen Merckx), werd verdacht van de verdwijnin­g van Julia (Myriam Bronzwaar) waardoor hij in de cel belandde, en werd overreden door een bestelwage­n. En vorige vrijdag zag de kijker al hoe hij zwaargewon­d langs de kant van de weg lag. Ook vanavond speelt Waldek een cruciale rol. Gisteren werd al een tip van de sluier opgelicht. De kijkers ontdekten al wie Waldek in elkaar timmerde. Het bleek Frank (Pol Goossen) te zijn die zijn vroegere boezemvrie­nd een week eerder met stevige vuistslage­n en rake schoppen stevig toetakelde aan het kanaal. Eddy (Daan Hugaert) probeerde Frank nog tevergeefs in te tomen.

Warme dekentjes

Voor de opnames van de spannende scènes werd er op 18 en 19 april gefilmd langs het Netekanaal in Lier. Tot diep in de nacht, toen het nog vroor, stonden er scènes gepland. Eerst oefenden de acteurs de gevechtssc­ène in met stuntcoörd­inator Robert De La Haye. Die toonde elke slag of schop die er moest worden gegeven. De schoppen waren echt, maar Bart Van Avermaet hield er weinig aan over. “Onder de kledij van Bart zit een kussentje verstopt om de schoppen op te vangen”, vertelt kleedster Lieve Janssens. “We doen meer dan enkel het juiste kostuum of kleedje uitzoeken en klaarlegge­n voor de acteurs. Tijdens deze opnames droegen de acteurs allemaal een ‘damartke’ voor de felle koude.” Tussen de opnames door bracht Lieve warme dekentjes voor de acteurs en werd Bart Bart op op de de set set of of in in de de camjgeschm­inkt. camper bijgeschmi­nkt. De De verwonn verwonding­en nana het het gevecht gevecht moeten moeten uiteraard uid kloppen.kloppen. Een Een gebrokenge­broken neus en n bloed bloed realistisc­h realistisc­h tevoortove­ren tevoorschi­jn toveren neemt neemt tijdtijd in in beekend beslag.

Uitgereken­d op op deze deze opnamedag opnamedag begon de de opname opname in in de de vroege vroege avond onder onder een een stralende stralende zon zon en en blauwe e lucht. lucht. Maar Maar om om het het laatstelaa­tste shot vanuit anuit een een andere andere hoek hoek te te filwas filmen, was de de zon zon al al onder onder en en klopdonker­e klopte het donkere beeldnietb­eeld niet meermetmee­r met de eerste ste opnames. opnames. “De “De leukste leukste opnames mes zijn zijn die die op op locatie, locatie, maar maar ze zijn ook ook het het meest meest risicovol”,risicovol”, zegt cameraman ameraman Ben Ben Liguori. Liguori. “We zijn ijn afhankelij­k afhankelij­k van van facdie factoren die we we niet niet altijd altijd in in de de hand hebben hebben (voorbijrij­dend (voorbijrij­dend verkeer, r, kinderen, kinderen, weer, weer, nvdr.), en en dan dan is is het het balen balen als als het niet et volgens volgens plan plan verondanks verloopt ondanks alle alle vooringen. voorbereid­ingen. Zoals Zoals ook ook in dit geval. geval. Er Er is is toen toen beslist om om een een deel deel van de e scène scène op op een een andere e dag dag op op te te nehopate nemen.”

Psychopate Blijft Blijft vanavond vanavond de de hamvraag: hamvraag: Gaf Gaf Frank Frank Waldek Waldek een een vuistslag vuistslag te te veel? veel? Of Of is is er er nog nog iets iets anders anders gebeurd? gebeurd? Wel Wel meer meer mensen mensen lusten lusten Waldek Waldek momenteel momenteel rauw. rauw. Zo Zo zag zag de de kijker kijker al al hoe hoe Waldeks Waldeks ex ex Julia Julia sinds sinds haar haar terugkeer terugkeer veranderde veranderde in in een een nietsontzi­ende nietsontzi­ende psychopate. psychopate. Ze Ze verbrandde verbrandde haar haar ex ex Luc Luc Bomans Bomans (Mark (Mark Willems) Willems) met met een een kan kan heet heet water water en en lijkt lijkt nog nog meer meer op op haar haar kerfstok kerfstok te te hebben. hebben. Of Of is is het het toeval toeval dat dat een een andere andere ex ex van van haar, haar, Cois Cois PelckmansP­elckmans (Steph (Steph Goossens) Goossens) plotseling plotseling verongeluk­t verongeluk­t is is in in Spanje? Spanje? Vanavond Vanavond volgen volgen hopelijk hopelijk enkele enkele antwoorden.antwoorden.

Thuis’, Thuis’, Eén, Eén, 20.10 20.10 uur uur

 ?? FOTO © VRT
VANHEE
FOTO ALEX ?? De schoppen voelde hij echt, maar de bebloede neus van Waldek is toch gewoon schmink. Tijdens de repetities konden Frank (Pol Goossen) en Waldek (Bart Van Avermaet) nog lachen.
FOTO © VRT VANHEE FOTO ALEX De schoppen voelde hij echt, maar de bebloede neus van Waldek is toch gewoon schmink. Tijdens de repetities konden Frank (Pol Goossen) en Waldek (Bart Van Avermaet) nog lachen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium