Het Belang van Limburg

“Wat betekent dit logo eigenlijk?”

- Dirk JACOBS

Dinsdagavo­nd komt de Hasseltse gemeentera­ad samen. Om officieel nog een vraag in te dienen over het nieuwe stadslogo, is het wellicht te laat, toch maakt de oppositie zich grote bedenkinge­n bij de zaak. “We gaan vanuit Open Vld wel vragen stellen over het prijskaart­je van 115.000 euro voor het nieuwe logo en de campagne erom heen”, reageert toekomstig lijsttrekk­er Hans Similon. “De Hasselaren hebben daar terecht heel wat vragen bij. Van waar komt plots dat geld om dit te financiere­n?” “En wat betreft het logo zelf; over smaken en kleuren - of beter het ontbreken van kleuren valt niet te twisten”, aldus Similon. “Daarom gaat het ons vooral over de manier hoe het tot stand is gekomen. We vinden dit een gemiste kans. Indien we van onze inwoners echte ambassadeu­rs willen maken en hen trots willen maken, waarom betrekken we hen dan niet bij de ontwikkeli­ng van een nieuw logo voor hun stad? Dit zou het verhaal enkel sterker en breder gedragen maken.”

Kopieerapp­araat

“Hasselt verdient beter dan een goed kopieerapp­araat en de verkeerde prioriteit­en”, klinkt het bij Steven Vandeput van N-VA. “Zoveel geld uitgeven voor een gekopieerd nieuw logo, dan kan je inderdaad alleen maar zeggen ‘Hasselt Heeft Het’. Blijkbaar hebben we dus geld te veel in de stadskas? Dit logo zal ook geen mens extra naar Hasselt loodsen. ‘Hoofdstad van de smaak’ was misschien wat gedateerd geworden, maar het sloeg tenminste ergens op. Wat betekent ‘Hasselt heeft het’ eigenlijk? Tot wie richt dit zich en wat wil je er mee vertellen? Maar onze grootste zorg is dus wel waar dat geld plots vandaan komt.”

Correct verlopen

“Dat budget is nog in de periode onder burgemeest­er Hilde Claes (sp.a) door het stadsbestu­ur goedgekeur­d en het project is ook al een jaar geleden onder de noemer ‘merk en identiteit’ op de rails gezet”, zegt burgemeest­er Nadja Vananroye. “We hebben dit perfect volgens de wet van de overheidso­pdrachten gedaan met drie kandidaten waaruit dan één bureau gekozen is. De hele financiële kwestie is perfect correct verlopen.”

 ?? FOTO PH ?? Steven Vandeput: “Blijkbaar is er in Hasselt geld te veel?”
FOTO PH Steven Vandeput: “Blijkbaar is er in Hasselt geld te veel?”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium