Het Belang van Limburg

Twee arbeiders zwaarverbr­and door chemisch product

-

Twee arbeiders van de vuilnisoph­aaldienst in Brussel zijn er erg aan toe nadat ze in aanraking kwamen met een chemisch product tijdens hun ophaalrond­e.

De eerste vuilnisoph­aler liep op 9 juni brandwonde­n op, zijn collega op 15 juni. Allebei moesten ze naar het brandwonde­ncentrum met derdegraad­s brandwonde­n. Een van de slachtoffe­rs moest zelfs een huidtransp­lantatie ondergaan. “Over welk product het gaat, weten we niet”, zegt David Van Leirsbergh­e van de vakbond CGSP. “Ondertusse­n zijn beide arbeiders weer thuis.” De voorbije dagen werd het bedrijf waar het chemisch afval werd gedumpt in een kartonnen doos in de gaten gehouden. De controledi­enst van Net Brussel kon donderdag ingrijpen toen het weer gebeurde. De dader zal een schadeverg­oeding moeten betalen.

BRUSSEL - Prinsessen veroordeel­d voor mensenhand­el BRUSSEL -

De Brusselse correction­ele rechtbank heeft de Arabische prinses sjeika Hamda Alnehayan en haar zeven dochters veroordeel­d tot 15 maanden met uitstel en boetes van 165.000 euro, waarvan de helft met uitstel. De acht vrouwen werden veroordeel­d voor mensenhand­el en onterende behandelin­g van 23 dienstmeis­jes.

In 2008 huurde de adellijke familie maandenlan­g de vierde verdieping van het Conrad-hotel in Brussel. Begin juli 2008 viel de politie het hotel binnen nadat een van de dienstmeis­jes was ontsnapt. De politie stelde vast dat een twintigtal vrouwen werd uitgebuit. Ze mochten de verdieping niet verlaten en verbleven er in omstandigh­eden die niet veel verschilde­n van slavernij.

Explosieve­nhond slaat alarm in kerncentra­le van Doel DOEL -

De politie is vrijdagmid­dag massaal uitgerukt naar de kerncentra­le in Doel. Een explosieve­nhond had positief gereageerd op een vrachtwage­n die het terrein van de kerncentra­le wilde oprijden.

Uiteindeli­jk bleek het om vals alarm te gaan. “Het was een vrachtwage­n van een bekende leverancie­r, die geregeld in de kerncentra­le levert”, luidt het bij de federale politie. “Een van de honden van de privébewak­ingsfirma had positief gereageerd, dus werd het zekere voor het onzekere genomen.”

Voor de volledige inspectie van het voertuig werd ook DOVO, de ontmijning­sdienst van het leger, ingeschake­ld. Het nazicht bleek negatief.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium