Het Belang van Limburg

Delaware strijkt neer in Lummen

-

Ongeveer een kwart tot een derde van de oogst van zomerbloem­kool en erwten is door de aanhoudend­e droogte verloren. Dat zegt Bernard Haspeslagh, de voorzitter van de sectorfede­ratie Vegebe. Hij wijst er wel op dat de consument zich niet meteen aan grote prijsstijg­ingen moet verwachten.

Delaware, de internatio­nale IT-groep met hoofdkwart­ier in Kortrijk, heeft nu ook een vestiging aan het Klaverblad in Lummen. De ITintegrat­or (SAP en Microsoft) wil daarmee ook de Limburgse regio kunnen bedienen. Delaware ontstond in 2003 in Kortrijk toen het management van de IT-afdeling van het toenmalige Andersen/Deloitte de afdeling uitkocht en als onafhankel­ijke partner van start ging. Ondertusse­n is delaware – met kleine d – uitgegroei­d tot een internatio­nale ICT-groep met meer dan 1.500 medewerker­s in 27 vestiginge­n in 13 landen. Nu hebben ze ook Limburg ontdekt.

“We geloven echt in de kracht van Limburg: er zijn heel wat start-upactivite­iten en de kwaliteit van het hoger onderwijs is er uitstekend”, zegt Steven Coemans van delaware. “Indien mogelijk openen we kantoren in regio’s waar veel van onze medewerker­s wonen. Voor onze Limburgse en Zuid-Nederlands­e collega’s zal dit alvast een grote verbeterin­g zijn. En bovendien zitten we ook dichter bij onze klanten.”

Het nieuwe kantoor in Lummen zal plaats bieden aan meer dan 40 medewerker­s. Het kantoor ligt op het knooppunt van de E313 en E314 en is daardoor gemakkelij­k met de auto bereikbaar.

Naast Lummen heeft delaware in België nog kantoren in Antwerpen, Gent en Waver, en een hoofdkanto­or in Kortrijk.

 ?? LEMMENS
FOTO RAYMOND ?? De nieuwe CAO zet het licht op groen voor een flinke investerin­g bij Sappi in Lanaken.
LEMMENS FOTO RAYMOND De nieuwe CAO zet het licht op groen voor een flinke investerin­g bij Sappi in Lanaken.
 ?? FOTO DD ?? IT-bedrijf delaware heeft nu ook een vestiging aan het Klaverblad.
FOTO DD IT-bedrijf delaware heeft nu ook een vestiging aan het Klaverblad.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium