Het Belang van Limburg

Buffel: vandaag beslissing

-

De naam Thomas Buffel komt voorlopig niet voor op de lijst van spelers die dit weekend hun tests afleggen en vanaf maandag in Nederland aan de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen beginnen. De reden ligt voor de hand: Buffel is einde contract en tot nader order kwamen beide partijen nog niet tot een nieuwe overeenkom­st. Een week geleden zat de 36-jarige West-Vlaming rond de tafel met CEO Patrick Janssens, die hem een contractvo­orstel deed. De afspraak was dat gisteren een definitiev­e ja of neen uit de bus zou komen. Maar de stilte was de hele week lang oorverdove­nd. Pas dit weekend zou die stilte worden doorbroken.

Dat wijst er duidelijk op dat de onderhande­lingen moeizaam verlopen en dat de balans nog in beide richtingen kan doorslaan. Niet echt een verrassing. Vanwege de verdienste­n die Buffel heeft gehad voor Genk, had hij op iets meer erkenning gerekend. Bovendien schermt hij met aanbieding­en van andere clubs. In dat verband valt geregeld de naam FC Antwerp. Bij zijn beslissing zal ook de familiale situatie van Buffel een belangrijk element zijn. Na het overlijden van zijn echtgenote staat hij in voor de opvoeding van een tweeling.(

Thuys op weg naar MVV - Belofte Matisse Thuys (19) is op weg naar MVV. Hij zou er eerstdaags een huuroveree­nkomst tekenen. De middenveld­er ligt nog één seizoen onder contract bij Genk.

Transfer Benson bevestigd - De transfer van Manuel Benson van Lierse naar Genk is nu officieel. Gisteren bevestigde Genk dat de vleugelspe­ler een contract voor vier seizoenen heeft onderschre­ven. Medische en fysieke tests - De Genkies worden in Genk en bij Adlon in Diepenbeek verwacht voor de traditione­le medische en fysieke tests bij de start van de voorbereid­ing. Zes spelers ontbreken dit weekend nog op het appel. Dat zijn de internatio­nals Ally Samatta, Ruslan Malinovsky­i, Sander Berge, Omar Colley, Jakub Brabec en Jere Uronen. Amine Khammas, die eerder deze week zijn contract verlengde, en Edon Zhegrova zullen op stage in Nederland van de partij zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium