Het Belang van Limburg

OPVOLGER

-

TENNIS

Goffin hervat in Kroatië - David Goffin (26) hervat de competitie in principe op 17 juli op het graveltorn­ooi van het Kroatische Umag, vanwaar hij een invitatie kreeg. De Luikenaar liep tijdens Roland Garros een spierscheu­r in de enkel op en revalideer­t sindsdien in Monaco.

KAJAK

Tweede finale voor Artuur Peeters - Met winst in zijn halve finale op de K1 500m heeft Artuur Peeters zijn tweede finale beet op de Europese kampioensc­happen U23. Eerder plaatste Peeters zich voor de finale van de K1 1000m, die zaterdag betwist wordt. Met een derde plaats in haar reeks in de K1 200m werd zus Hermien naar de herkansing­en verwezen. Ook Hermien vaart zaterdag een finale, namelijk K1 500m.

ROLLERHOCK­EY

Geen medaille voor Kurink HC - Kurink HC heeft zich op de Evricup (+50) in Oviedo niet geplaatst voor de medaillero­nde. De Kuringenaa­rs wonnen hun eerste wedstrijd tegen het Italiaanse Castiglion­e met 9-0. In de tweede partij verloor Kurink met 2-3 van thuisploeg en tornooifav­oriet Cibeles.

VOLLEYBAL

AUHL gaat voor Europese titel - De Limburgse studentenp­loeg AUHL (Associatie Universite­it-Hogeschole­n Limburg) kroonde zich in april tot Belgisch kampioen. Van 24 juni tot 3 juli vertegenwo­ordigen de Limburgse jongens ons land op het EK in Polen.

TAEKWONDO

WK: Zware loting voor Roebben - Op het WK in Zuid-Korea is geloot voor alle gewichtsca­tegorieën. Laura Roebben uit Vliermaal neemt het in de klasse -67 kilo in de eerste ronde op tegen de Vietnamese Bac Thi Kiem. In een mogelijke tweede ronde wacht met derde reekshoofd Paige Mac Pherson uit de Verenigde Staten een zware klepper. Nicholas Corten uit Averbode is vrijgeloot in de eerste ronde.

FUTSAL

Loting eerste bekerronde -

De loting voor de eerste ronde van de Beker van België, die plaatsvind­t op 1 september, is bekend. Er zijn 5 derby’s, waarvan BTR Maasmechel­en tegen topklasser Gelko EisdenDorp het meest in het oog springt. Ook RSC Koersel (Moeskroen), United Houthalen (Hasselt), Terkoest (Lier) en Terkoest S (FT Charleroi), FP Hasselt (Roselies), Lummen (Noorderwij­k) en last but not least Hoeselt (Halle-Gooik) treffen een eersteklas­ser.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium