Het Belang van Limburg

Rossi weer aan de beurt?

-

Zeven Grote Prijzen leverden in de MotoGP al vier verschille­nde winnaars op. En vooral: alle toppers hebben al steken laten vallen. Daardoor is het ongemeen spannend in de koninginne­nklasse. Tussen leider Viñales en nummer vijf Rossi zitten maar 28 punten. Wie dit seizoen nog niet van de zege mocht proeven, is Valentino Rossi. Maar als de logica gerespecte­erd wordt, is hij zondag aan de beurt. The Doctor won in 2013 en 2015 in Assen. 2017 zou dus perfect in dat (oneven) rijtje passen. Rossi kan een overwinnin­g goed gebruiken. De negenvoudi­ge wereldkamp­ioen staat immers al meer dan een jaar droog, van 5 juni 2016 in Barcelona om precies te zijn. Geen betere plek om een einde te maken aan die droogte dan in Assen, waar hij al negen keer aan het feest was. Veel zal natuurlijk afhangen van het nieuwe chassis dat Yamaha - na de flop in Catalonië - getest heeft. Rossi, die al het hele seizoen met onderstuur kampt, zag alvast vooruitgan­g. “De machine stuurt beter in en ik kan harder de bocht in. Daardoor kan ik nauwkeurig­er rijden.”

Andrea Dovizioso is met twee GP-zeges op rij naar The Cathedral afgezakt. Maar de statistiek­en spreken dit weekend in zijn nadeel. Ducati won in Assen nog maar... één keer: negen jaar geleden met Casey Stoner.

Het tijdschema van de TT in Assen wijkt af van de andere Grote Prijzen. De MotoGP start al om 13.00 uur, dus vóór de Moto2 (14.30 uur). De Moto3 blijft op 11.00 uur staan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium