Het Belang van Limburg

Zelfs bij hittegolf blijft verwarming draaien

Sporters en bezoekers ontmoeting­scentrum ’t Park zweten zich een ongeluk

- Toon ROYACKERS

Voor wie het wat koud had de voorbije dagen, is ontmoeting­scentrum ’t Park in HouthalenO­ost misschien wel de ideale oplossing. Daar draaide de verwarming deze week hardnekkig op volle toeren, ondanks de tropische temperatur­en. Om een nog onduidelij­ke reden blijven de verwarming­sroosters warme lucht blazen. Het was oppositier­aadslid Vera Miczka (S&D) die de gemeentera­ad deze week warm maakte voor de vervelende situatie in het ontmoeting­scentrum. “Blijkbaar blijft de verwarming daar gewoon altijd aanstaan. Zeven dagen op zeven, zomer en winter. Ik kan je verzekeren dat het er enorm zweten was met de hitte van de voorbije dagen. Kan dat probleem niet eens opgelost worden?”

Het mag buiten dan al wat zijn afgekoeld, het blijft snikheet in ontmoeting­scentrum ’t Park. De bezoekers van de cafetaria en de sporters kunnen ervan meespreken. “We puffen wat af dezer dagen”, zegt Evert Schonk van de plaatselij­ke jiujitsu-club. “Tijdens trainingen is het gewoon niet te harden.”

Ook in het cafetaria gaan de watertjes vlot over de toonbank. Al gaan de meeste klanten ook snel weer weg, omdat ze de hitte niet kunnen uithouden. De temperatuu­r steeg er deze week vlotjes boven de 38 graden. Binnen, en dus in de schaduw. “Er komt op een bizarre manier nog altijd warmte uit de roosters”, zegt klant Ronny Veestraete­n, die zelf in de bouw actief is. “Maar ook de ventilatie is niet echt slim aangeslote­n. De lucht komt blijkbaar van een muur die aan de zonnekant zit. Daardoor wordt de hitte nog eens extra het gebouw ingeblazen. Dit weekend houden we hier ons jiujitsu-kampioensc­hap. De deuren blijven dan zeker open staan om frisse lucht binnen te laten. Maar misschien moeten we ook wat ventilator­s laten aanrukken?” De gemeente is eigenaar van het gebouw. “Het probleem is ons nog niet meegedeeld”, aldus burgemeest­er Alain Yzermans (sp.a) deze week tijdens de gemeentera­ad. “Maar we gaan natuurlijk wel onderzoeke­n hoe we dit kunnen oplossen.”

De bezoekers van ’t Park hopen alvast dat de gemeente hen niet in de – euhm – kou laat staan.

 ?? FOTO TOON ROYACKERS ?? Evert Schonk en Ronny Veestraete­n: “Er komt op een bizarre manier nog altijd warmte uit de roosters.”
FOTO TOON ROYACKERS Evert Schonk en Ronny Veestraete­n: “Er komt op een bizarre manier nog altijd warmte uit de roosters.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium