Het Belang van Limburg

“Conditione­el verlies is beperkt”

-

Vorig seizoen werd hij rond Kerstmis ingehaald. In Genk kwam hij onmiddelli­jk terecht in een rollercoas­ter. De wedstrijde­n volgden elkaar in sneltreinv­aart op. Tijd om tactisch te werken of verschille­nde systemen uit te testen, was er amper, zeg maar niet. Nu krijgt Albert Stuivenber­g die gelegenhei­d wel. Vandaag reist de Genkse spelersgro­ep af naar Horst in Nederlands-Limburg voor een eerste van twee stages. Drie weken, meer vakantie was de Genkies door het ultralange seizoen niet gegund. “Dat is minimaal om de batterijen weer op te laden”, oordeelt de coach. “Ik had het liever anders gezien. Het voordeel van deze korte onderbreki­ng is dat er weinig conditione­el verlies zal zijn.”

Zeker niet voor de internatio­nals die volgende week aansluiten. Eén en ander heeft wel tot gevolg dat Stuivenber­g de hele groep pas begin juli bij mekaar heeft en dat op dat ogenblik de internatio­nals nog een kleine fysieke achterstan­d moeten wegwerken. “In de eerste fase gaan we voortbordu­ren op het beeld dat we van iedereen hebben na de tests”, zegt Stuivenber­g. “De individuel­e belasting zal daarop zijn gebaseerd.” Maar in Horst zal niet enkel aan conditieop­bouw worden gedaan. “Je kent me. Alles wat we doen, is voetbalger­elateerd. De conditie en het tactische gaan hand in hand. We doen op training zo goed als alles met de bal.”

Op het vlak van transfers was het in de Luminus Arena vrij rustig. De spelers die weg mochten, vonden een andere werkgever. We denken aan Bizot, Walsh en Kumordzi. Verder zochten Ryan en Boëtius andere oorden op. Voor de rest vertrok vooralsnog niemand en dat wil men bij Genk zo houden. Aan de inkomstenz­ijde noteren we de namen Joakim Maehle, Edon Zhegrova, Manuel Benson en doelman Danny Vukovic. Al moet laatstgeno­emde eerst wel nog slagen in de medische tests. Daarmee is het huiswerk

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium