Het Belang van Limburg

POPCORNHAP­PEN

De blockbuste­rs die u deze zomer naar de bioscoop moeten lokken

- Chris CRAPS

Sterren: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins,

Stanley Tucci

Regisseur: Michael Bay (‘Armageddon’) Verhaal: Cade (Wahlberg) moet samenwerke­n met de autobots en een astronoom (Hopkins) om de wereld (nog eens) te redden. Zijn missie leidt naar het verleden van de autobots. Ooit waren ze ridders.

Een hit? Zonder twijfel. Met een prijskaart­je van zo’n 260 miljoen dollar heeft deze vijfde ‘Transforme­rs’-film een plaatsje opgeëist in de top 10 van duurste films aller tijden. Maar hoewel de critici de films uitspuwen, gaat de wereld massaal naar die autorobots kijken. Omdat regisseur Bay geniaal is, zegt acteur Anthony Hopkins. Tony is nochtans al vele jaren van de drank af.

op 28 juni

Het zomerseizo­en is al bezig met popcornfil­ms zoals ‘Pirates Of The Caribbean: Salazar’s Revenge’, ‘The Mummy’ en ‘Wonder Woman’. Die krijgen vanaf woensdag stevige concurrent­ie van andere Amerikaans­e blockbuste­rs. Omdat het zo’n peperdure films betreft, is het niet uitgeslote­n dat er een paar zullen verdrinken. Dat hangt natuurlijk van het weer én de toeschouwe­r af. Acht potentiële hits die u deze zomer naar de zalen moeten lokken. Sterren: Dane DeHaan, Cara Delevigne, Clive Owen, Rihanna Regisseur: Luc Besson (‘The

Fifth Element’) Verhaal: In de 28ste eeuw reizen ruimtepoli­tieagenten Valerian (DeHaan) en Laureline (Delevigne) naar de planeet Alfa om er een boosaardig­e entiteit die het heelal bedreigt, te onderzoeke­n. Voor wie het nog niet moest weten: het stripverha­al ‘Valerian’ vormde een inspiratie­bron voor ‘Star Wars’.

Een hit? Mmm… Met een budget van zo’n 197 miljoen dollar (reclamebud­get niet meegereken­d) is ‘Valerian’ de duurste Europese film aller tijden. Toch wel een enorm risico. Maar Besson is er tamelijk gerust in.

op 26 juli

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium