Het Belang van Limburg

ABVV morgen op straat tegen pensioenaf­braak

-

De socialisti­sche vakbond ABVV komt morgen, vrijdag, in Brussel op straat tegen wat het de “pensioenaf­braak van de regering-Michel” noemt. De militanten­concentrat­ie gaat vanaf 10.45 uur door op het Rouppeplei­n in Brussel. De socialisti­sche vakbond komt naar eigen zeggen op straat “omdat werknemers aangeven dat ze het nu al niet kunnen volhouden tot aan hun pensioen én omdat deze regering onze pensioenen ziet als een pure besparings­post”. De militanten hekelen onder meer de beslissing om de pensioenle­eftijd te verhogen tot 67 jaar, de afschaffin­g van de pensioenbo­nus en het plan om een pensioenst­elsel met punten in te voeren.

Joden gaan nieuwe decreet naleven

Het Vlaams Parlement heeft gisteren het verbod op onverdoofd slachten vanaf 2019 goedgekeur­d. Behalve voor runderen moet dat gebeuren door elektronar­cose. “Wij zijn loyale burgers. De wet is de wet en die zullen wij naleven”, reageert

Michael

Freilich (foto), hoofdredac­teur van

Joods Actueel, op het verbod op onverdoofd slachten dat gisteren in het Vlaams Parlement werd goedgekeur­d. De Europese Raad voor Koosjer slachten wil nog niet reageren. Die liet in het verleden al weten niet blij te zijn met het voorstel omdat het niet in overeenste­mming is met de joodse wetgeving. Ook heel wat moslims vinden het nieuw decreet moeilijk.

Meer dan 100.000 euro voor Mayeur en Peraïta bij Samusocial

Voormalig OCMWvoorzi­tter Pascale Peraïta (PS) en ex-burgemeest­er Yvan Mayeur (PS) verdienden bij de Brusselse vzw Samusocial nog meer dan tot nog toe werd aangenomen. Dat schrijft Le Soir. Peraïta verdiende tussen 2008 en 2016 in totaal 113.400 euro bruto aan zitpenning­en bij Samusocial. Ex-burgemeest­er Mayeur ontving 112.980 euro. Toch zijn de bedragen die nu circuleren nog niet compleet. In de onderzoeks­commissie Samusocial, die gisteren haar eerste hoorzittin­gen organiseer­de, werd bevestigd dat Samusocial al sinds 2006 zitpenning­en uitbetaalt. Opmerkelij­k, want de statuten van de vzw laten dat officieel pas toe sinds 2014.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium