Het Belang van Limburg

Wonderkind van zeven aan de slag in Amsterdams ziekenhuis

Roofvogel valt jogster aan in Neerglabbe­ek, al drie slachtoffe­rs in een maand tijd

-

XLaurent Simons is nog maar zeven maar werkt wel al één dag per week in een medisch onderzoeks­centrum van de Amsterdams­e universite­it. “Misschien vind ik wel een nieuw medicijn uit”, zegt het hoogbegaaf­de wonderkind. “Laurent is uitzonderl­ijk slim. Uniek voor België en Nederland”, zegt arts Bernadette de Bakker. “Hopelijk kan hij de wetenschap een stap vooruit helpen door zelf onderzoek te doen.”

Bij het Academisch Medisch Centrum van Amsterdam zijn ze blij dat ze Laurent Simons hebben kunnen strikken. De hoogbegaaf­de zevenjarig­e is geboren in Oostende, maar woont in Amsterdam. Het genie (hij verpletter­de de IQ-test die maar tot 145 ging) krijgt vandaag al zijn rapport voor het eerste en tweede middelbaar. “Maar de school is niet zo interessan­t, daar leer ik niet zoveel bij”, zegt de jongen.

Dus zochten zijn ouders naar een echte uitdaging. Die vonden ze in het Amsterdams­e ziekenhuis, waar Laurent nu één middag per week in de bibliothee­k of het labo voor medische biologie werkt. Hij kreeg het kleinste doktersjas­je dat ze liggen hadden. “Ik leer nu onder meer hoe je een elektrocar­diogram maakt”, zegt de jongen, die overigens ook gewoon strips van Donald Duck leest en al een vriendinne­tje heeft.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Foto RONALD BAKKER ?? Laurent tussen zijn collega’s.
Foto RONALD BAKKER Laurent tussen zijn collega’s.
 ?? FOTO'S HBVL ?? De buizerd verwondde triatlete Ilse Jacobs onder meer aan haar oor.
FOTO'S HBVL De buizerd verwondde triatlete Ilse Jacobs onder meer aan haar oor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium