Het Belang van Limburg

Babacar Gueye wil in voetsporen

- Gunter SCHOOFS

Nieuwe spits Babacar Gueye stond gisteren voor het eerst op het oefenveld met zijn Truiense ploegmaats. Dankzij de komst van de stevige, 1m92 grote Senegalees is STVV voorin duidelijk goed gewapend. “Samen met Yohan Boli en Igor Vetokele moet ik de Belgische defensies pijn kunnen doen.” ‘ Babacar! Où es-tu? Où es-tu?’, zingt de Franse zangeres France Gallinéénv­anhaarmees­tbekende liedjes. “Het antwoord? Je suis à Saint-Trond!” Babacar Gueye lachte op Stayen zijn hagelwitte tanden bloot. “Natuurlijk ken ik het liedje van France Gall!” De toon was meteen gezet voor ons eerste gesprek met de 22-jarige Sengalese aanwinst van de Kanaries.- “STVV is momenteel de perfecte - stap in mijn carrière”, verduideli­jkte Gueye zijn verrassend­e komst naar de Tiensestee­nweg.

STVV dat Zulte Waregem aftroefde in de onderhande­lingen, dat haddenn de fans hier niet verwacht, Babacar. r.

“Waaromniet?ToenSTVVna­arme e informeerd­e, kreeg ik meteen het gevoel - dat de club me echt wou. Allee gesprekken waren positief, ook met t de coach. En ik was het gekibbel bij j Zulte Waregem beu. Financieel, , maar ook sportief raakten we het t niet eens. Ze zitten daar verveeld met t de zaak-Leye. Ik had geen zin om m daar deel van uit te maken.”

Sinds januari was jij altijd de doublure van diezelfde Leye.

“Sinds de jaarwissel­ing huurde Zulte Waregem me van Hannover 96, maar erg vaak startte ik niet. Ook dat is een reden waarom ik nu niet t ginds zit. Ik moet op mijn leeftijd d vooral spélen. Er was wat interesse e van Duitse clubs, maar STVV lijktt me nu de ideale stap. Hier kan ik progressie - maken.”

Tot wanneer lig je nog onder contract bij Hannover 96?

“Tot 2019. Op termijn moet ik klaar zijn voor de Bundesliga. Nu is het nog te vroeg.”

Je deed STVV vorig seizoen nog pijn in de match aan de Gaverbeek.

“4-1 werd het in februari. Aan de rust stond STVV 0-1 voor. Na de kampwissel viel ik in en zorgde ik voor een goal en een assist. Ik speelde een paar heel goeie wedstrijde­n voor Zulte Waregem. Ook in de bekerfinal­e tegen Oostende scoorde ik een belangrijk doelpunt. Coach Dury wilde me er graag opnieuw bij, maar STVV speelde korter op de bal.”

Je zwerft sinds je 19de rond in Europa.

“( knikt) Klopt. Het Franse Troyes haaldeaa de mee weg weg in Senegal,Se ega , waarwaa

 ?? Foto JEFFREY GAENS
FOTO BELGA ?? Ibrahima Sidibe (inzet) scoorde 42 goals in 116 competitie­wedstrijde­n voor STVV. Babacar Gueye weet dus wat hem te doen staat om even goed te doen als zijn landgenoot.
Foto JEFFREY GAENS FOTO BELGA Ibrahima Sidibe (inzet) scoorde 42 goals in 116 competitie­wedstrijde­n voor STVV. Babacar Gueye weet dus wat hem te doen staat om even goed te doen als zijn landgenoot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium