Het Belang van Limburg

“EVEN GOED DOEN ALS SIDIBE”

Van Senegalese landgenoot treden

-

mijn familie nog woont. In Frankrijk vond ik vlot de weg naar doel en zo kwam Hannover 96 op de proppen. Weet je, alle Afrikaanse talenten dromen van een overstap naar Europa. Ze willen op een dag allemaal voor Barcelona spelen. Ook Ook ik ik (lacht).”(lacht).

Ik zie geen match met Barcelona. Met je 1m92 lijk je de man die het moet flikken op duelkracht en kopbalster­kte, niet op techniek.

“Dat is waar, maar ik scoor ook met de voeten, hoor. Sowieso moet ik samen met Boli en Vetokele veel Belgische defensies pijn kunnen doen. Hun speelstijl moet klikken met de mijne.”

STVV had zeven, acht jaar geleden nog een Senegalese spits die succesvol was: Ibrahima Sidibe.

“Ik ken hem niet. Maar ik heb in in de de wandelgang­en wandelgang­en wel wel een een foto van een STVV’er gezien met Senegalese polsband. Dat moet Sidibe geweest zijn dan? Een goeie? Laat ons hopen dat ik het even goed zal doen, zodat ze hier binnen zeven, acht jaar ook nog over Gueye spreken.” Diarra allicht vandaag Kanarie - Ook Souleymane Diarra, de Malinees van Ujpest die al enkele dagen rondhangt in Sint-Truiden, wordt naar alle waarschijn­lijkheid speler van STVV. Vandaag zakt zijn makelaar af naar Haspengouw en wordt de overeenkom­st zo goed als als zeker zeker gesloten. gesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium